Dăncilă, ultimul mesaj ca premier: „Avem un preşedinte dictator. Domnule Iohannis, mai aveţi 20 de zile la Cotroceni“. Daea i-a oferit flori de adio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimul discurs ca premier, Viorica Dăncilă a lansat un tir de acuze la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-a numit dictator, abuziv, cinic şi agresiv. La despărţirea de Putere, Petre Daea i-a oferit un buchet de flori Vioricăi Dăncilă. Liderul PSD mai are un singur obiectiv politic: să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale şi, astfel, să rămână în fruntea partidului. În caz contrar, va pleca în şomaj.

Viorica Dăncilă, ultima declaraţie ca premier:

Am văzut astăzi în Parlament încununarea tuturor manevrelor şi jocurilor politice făcute de preşedintele Iohannis pentru preluarea puterii şi subminarea Guvernului.  Astăzi s-a confiscat Puterea executivă de preşedintele României.

Astăzi e o zi neagră pentru democraţie. Ziua în care preşedintele Iohannis, cel care a călcat Constituţia în picioare a reuşit să-şi impună locotenenţii la Palatul Victoria. Vorbim şi de oameni care au fost respinşi în mod ruşinoa la comisiile de specialitate. Oameni numiţi la aceste portofolii în dispreţ total faţă de decizia Parlamentului. Scoate la lumină cinismul candidatului Klaus Iohannis şi bătaia de joc a sa faţă de instituţii.

Avem un preşedinte care lucrează împotriva românilor. Singurul lucru pe care preşedintele îl clamează în mod obsesiv este să dispară PSD. Discurs extremist şi periculos. Să dispară şi pensionarii domnului Iohannis şi angajaţii la stat şi agricultorii ca să nu mai fie nevoie de irigaţii. Dacă ne uităm în programul dvs de guvernare asta vedem.

Vă ascundeţi în spatele unor formulări de toată jena în acest program crezând că vă veţi putea eschiba la nesfâtşit. Dar oamenii înţeleg foarte bine ce nseamnă comasarea spitatelor. Au înţeles-o în timpul guvernării Boc. Acum veniţi cu aceleaşi măsuri crude. Tăieri şi concedieri. 

Oamenii vă văd şi vă vor face să plătiţi la vot. De astăzi PSD intră în mod oficial în Opoziţie şi ne vom asuma cu maximă seriozitate toate responsabilităţile din acest rol. Dacă tot vorbim de responsabilitate aş vrea să fie ft clar că în conformitate cu decizia luată în Comitetul Naţional, toţi cei care au votat astăzi au fost excluşi din PSD. Aşa este corect.

Vom face cea mai grea Opoziţie pe care acest guvern ghilotină o va putea avea. Un guvern slab şi expus corupţiei. Vom lupta împotriva lor pentru drepturile românilor. Românii nu vor să se trezească pe drumuri sau fără bani de mancare, medicamente sau facturi, fără spitale. Singura miză pe care au avut-o a fost să dea jos Guvernul PSD, partidul care a crescut pensiile şi salariile, care a majorat salariul minim şi a crescut PIB. Acest PSD care a investit în toate spitalele judeţene şi a realizat peste 16.000 de proiecte de investiţii.

Avem un preşedinte dictator, abuziv, care şi-a pus în cap să spulbere orice forţă care i se opune şi orice lege în calea sa către putere. Nu vreau ca românii să plece capul în faţa nimănui.

Deşi Iohannis a reuşit să dărâme guvernul, nu va reuşi niciodată să facă dă dispară acest partid. Nu am stat ascunşi în turnul de fildeş de la Cotroceni. Ce aţi făcut în aceşti cinci ani domnul Iohannis? Nu aţi vizitat un sat românesc să vedeţi problemele reale ale oamenilor.

Eu nu abandonez această luptă şi nu plec captul în faţa acestui preşedinte dictator aşa cum o fac ceilalţi care au dovedit că nu-i pot face piept. Vedem azi candidaţi la preşedinţie care stau drepţi la comanda lui Iohannis. Eu voi condinua să lupt cu acest mare şef de stat care fuge de o confruntare cu mine. Încă vă aştept domnule Iohannis să spunem în faţa românilor ce am făcut pentru ei.

Mai aveţi 20 de zile la Cotroceni domnule preşedinte. România nu doarme şi nu e absentă aşa cum aţi fost dvs în ultimii cinci ani. Dacă nu aţi putut face nimic bun în aceşti cinci ani, o vor face românii la vot!

***

Guvernul Orban a fost învestit de Parlament: 240 de voturi pentru, cu 7 peste limita majorităţii. Balanţa a fost înclinată decisiv de voturile deputaţilor controlaţi de Daniel Constantin, care s-au dezis de Victor Ponta invocând interesul naţional. În spatele negocierilor a stat şi Mihai Tudose, pe care Ponta l-a acuzat de trădare. Orban a fost susţinut şi de aleşii ALDE care l-au trădat pe Tăriceanu pentru Dăncilă. Între timp, s-au dezis de PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite