Viorica Dăncilă susţine că Luminiţa Odobescu a votat împotriva lui Kovesi: Imaginea României ar avea de suferit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebată de Europa Liberă cum a votat Luminiţa Odobescu în Consiliul UE, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Aşa cum am spus, împotrivă”. Surse diplomatice susţin pentru Adevărul că Odobescu nu a primit mandat scris din partea MAE, aşa cum cere procedura, prin urmare a votat în favoarea Codruţei Kovesi. A contat şi telefonul pe care Odobescu l-a primit de la preşedintele Klaus Iohannis în această dimineaţă.

„A fost opinia altor state membre, repet punctul meu de vedere, legea trebuie respectată, în faţa legii toţi trebuie să fim egali şi că este important ca înainte de a ocupa un post să poţi să clarifici toate acuzaţiile care planează asupra persoanei tale. Mă întreb dacă doamna Codruţa Kovesi ajunge procuror general şi dacă din aceste afirmaţii sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzaţii, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau să mă refer la persoană, dar cu siguranţă imaginea României ar avea de suferit“, a declarat ăremierul Viorica Dăncilă pentru Europa Liberă

Întrebată cum a votat astăzi reprezentantul României, Dăncilă a răspuns: ”Aşa cum am spus, împotrivă”.

Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE, a votat pentru Laura Codruţa Kovesi, deşi premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să voteze împotrivă. Surse diplomatice susţin pentru Adevărul că Odobescu nu a primit mandat scris din partea MAE, aşa cum cere procedura, prin urmare a votat în favoarea Codruţei Kovesi. A contat şi telefonul pe care Odobescu l-a primit de la preşedintele Klaus Iohannis în această dimineaţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite