Viorica Dăncilă, şefa Organizaţiei Femeilor din PSD, mulţumită de rezultatele de la alegerile locale. Câte femei social-democrate au ajuns primari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate, Viorica Dăncilă, a anunţat azi că partidul său are 86 de primăriţe, dintre care trei primăriţe de municipii, trei de oraşe, 80 de comune, 204 consiliere judeţene şi în jur de 2.600 de consiliere locale, potrivit Mediafax.

„O cifră estimativă, dar foarte aproape de cea reală: avem 86 de primăriţe, dintre care trei primăriţe de municipii, trei de oraşe, 80 de comune. Aşa cum ştiţi, o femeie a câştigat Primăria Generală a Capitalei. Avem 204 consiliere judeţene şi în jur de 2.600 de consiliere locale. Avem 26 de primăriţe care sunt la al cincilea mandat şi care au arătat prin experienţă şi prin modul în care au ţinut legtura cu cetăţenii că au meritat încă un mandat şi sperăm ca aceste rezultate care sunt rezultate bune comparativ cu 2012, dar noi credem că este loc şi de mai bine şi sperăm ca la alegerile generale procentul să fie cât mai mare", a declarat Dăncilă după şedinţa Comitetului Executiv al Organizaţiei Femeilor Social Democrate, citată de Mediafax. 

De asemenea, ea a spus că organizaţia pe care o conduce susţine prezenţa femeilor pe liste la alegerile parlamentare, subliniind că va continua campania electorală.

„Vrem să continuăm campania până la alegerile din toamnă, alegerile generale, şi abia atunci credem că misiunea noastră este îndeplinită. În acelaşi timp, susţinem prezenţa femeilor pe liste şi susţinem că atâta timp cât femeile muncesc, sunt implicate, cât au o carieră în spate pot reprezenta foarte bine partidul în calitate de deputat sau senator în Parlamentul României“, a mai spus Viorica Dăncilă.

Organizaţia similară a liberalilor nu a ieşit să anunţe performanţele femeilor din PNL care au fost alese la aceste locale. Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, este susţinătoarea unui proiect de lege care prevede ca pe listele electorale 30% din locuri să fie ocupate de femei, însă susţinerea acestora a fost deficitară şi la ultimele alegeri. De exemplu, în ceea ce priveşte candidaturile la Bucureşti, liberalii au au aruncat în luptă, pe ultima sută de metri, pedeputatul Cristina Pocora, în rest fiind numai candidaţi bărbaţi pentru primăriile Capitalei. 

  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite