Viorica Dăncilă, săgeţi către Ponta: Eu nu am „to do list” de la Bruxelles. Am reiterat că nu vrem să dăm ordonanţe pe Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncila şi Frans Timmermans FOTO gov.ro
Viorica Dăncila şi Frans Timmermans FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la finalul consultaţiilor cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema implementării rezultatului de la Referendum, că nu s-a ăntors de la întâlnirea cu liderii europeni cu un „to do list” (listă cu sarcini - nr.r), aluzie la fostul premier PSD Victor Ponta, care, în 2012, s-a întors de la Bruxelles cu o listă de cerinţe.

„Eu am spus din prima zi că nu voi veni cu «to do list» de la Bruxelles. E bine să avem o legătură strânsă cu Bruxelles-ul, dar e bine să ne susţinem şi punctul nostru de vedere. Ne dorim un portofoliu bun pentru România. Trebuie să folosim arma negocierilor şi e foarte bine să avem o legătură strânsă cu Bruxelles-ul”, a răspuns Viorica Dăncilă legat de discuţiile  cu oficialii europeni.

Premierul a mai explicat că Guvernul nu a dat OUG-uri pe Justiţie sau Coduri Penale şi a arătat din nou cu degetul către Guvernul Cioloş.

„Am reiterat că nu vrem să dăm ordonanţe pe Justiţie, că Justiţia trece într-un plan secund. Guvernul nu a dat nicio OUG nici pe Coduri penale, deci nu puteţi să spuneţi că am încălcat prevederile Comisiei de la Veneţia. Vom relua discuţiile pe MCV. Să vedem ce putem schimba. O discuţie aplicată, tehnică, e foarte importantă. Toţi ne dorim ca acest mecanism să fie ridicat. Guvernul Cioloş a modificat peste noapte Codul penal”, a mai adăugat Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite