Viorica Dăncilă s-a răzgândit cu privire la referendum: Nu o să fiu părtaşă la această acţiune a preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Deşi Viorica Dăncilă declarase că va vota la referendumul pentru justiţie, vineri, premierul a anunţat că nu va mai vota, întrucât prin ultimele declaraţii preşedintele a dovedit că miza este interesul propriu, fiind o acţiune contra guvernului şi al PSD.

"După cum ştiţi, eram pregătită să votez la referendum. Nu pentru că aş fi fost de acord cu domnul Iohannis, ci pentru că sunt un om al dialogului, care a dovedit, de fiecare dată, deschidere pentru a asculta argumentele tuturor. Ultimele intervenţii publice ale preşedintelui au arătat că acţiunile domniei sale nu au nicio legătură cu binele românilor şi al României, ci doar cu interesele politice ale partidului pe care il reprezintă şi cu ambiţiile sale personale care l-au îndepărtat total de la rolul său constituţional!

Acţiunile părtinitoare ale preşedintelui Iohannis din ultimul timp denotă disperare în speranţa că mai obţine un mandat! Am fost in teritoriu si am vorbit cu oamenii. Românii s-au săturat de scandal, ură şi dezbinare, românii vor proiecte şi soluţii. Rămân fidelă convingerilor mele politice şi partidului din care fac parte cu mândrie de 23 de ani şi vreau să le transmit românilor că nu voi vota la referendum", a transmis prim-ministrul social-democraţilor potrivit b1.ro

Premierul a transmis acelaşi mesaj şi într-o intervenţie telefonică la Antena 3:

„După cum ştiţi, am fost hotărâtă să votez la referendum. Sunt un om al echilibrului şi am vrut să demonstrez acest lucru. În urma ultimelor intervenţii ale preşedintelui Iohannis, am văzut că acest referendum nu are o miză decât pentru interesul propriu, pentru dărâmarea Guvernului şi pentru a se poziţiona împotriva partidului din care fac parte. De aceea le-am transmis colegilor mei că nu o să fiu părtaşă la această acţiune a domnului preşedinte, ultimele declaraţii au demonstrat acest lucru, şi că nu voi vota la referendum”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit G4 Media.ro

Premierul a precizat că, duminică, nu va vota pentru referendum şi nu va ridica buletinele de vot pentru referendum.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la Bacău, că va merge duminică, 26 mai, la urne şi va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum, pentru că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite