Viorica Dăncilă, o piatră de moară atârnată de gâtul PSD. Stimaţi parlamentari ai PSD, salvaţi-vă partidul!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trebuie să fii orb să nu observi că PSD este pe cale să sufere o ruşinoasă şi umilitoare înfrângere. Conform ultimului  barometru, Viorica Dăncilă se află pe locul patru în preferinţele publicului la alegerile prezidenţiale, la jumătate din scorul partidului. Iar partidul este şi el în cădere liberă: 19,5%, comparativ cu 46% în 2016. Guvernul condus de Viorica Dăncilă este „schweitzer”.

Îi lipsesc miniştri importanţi fără de care nu poate funcţiona.

Guvernul PSD este  incapabil să gestioneze problemele ţării. Guvernul „Schweitzer”

Suntem la 1 octombrie şi ministrul Teodorovici nu publică execuţia bugetară la 31 august, deşi trebuia să o facă pe 26 septembrie. Motivul e limpede. Şi bugetul e tot „schweitzer”, ca şi guvernul. Deficitul bugetar e uriaş, şi riscul ca România să nu se mai poată împrumuta este mare. Cel puţin Teodorovici a semnalat încă din vară că vor fi probleme în semestrul IV cu plata pensiilor şi salariilor bugetare. Premierul Dăncilă nu l-a ascultat, a mers, ca şi Dragnea, pe „minunile” de la Dumnezeu.

Guvernul Dăncilă nu are miniştri, nici măcar interimari, la Interne, Educaţie, Mediu, şi nici vicepremieri. Domenii extrem de importante în gestionarea ţării. Cum CCR nu se grăbeşte să publice motivarea ultimei decizii referitoare la conflictul juridic guvern-presedinte, nu este clar când se va rezolva problema miniştrilor absenţi. Iar  după publicarea motivării, preşedintele îşi va lua, ca şi în cazul Koveşi, o perioadă de analiză care se va prelungi până la alegerile prezidenţiale.

Premierul Dăncilă refuză să vină în parlament pentru validarea  noii compoziţii politice a guvernului, pentru că nu înţelege art. 85 din Constituţie. Îl acuză pe preşedintele Iohannis că încalcă Constituţia, în timp ce dânsa încalcă grav Constituţia prin nerespectarea art. 85.

Ordinea publică este grav periclitată

Apar tot mai multe semne că securitatea cetăţenilor nu mai este asigurată, că instituţiile de forţă ale statului sunt depăşite de cazuri de infracţionalitate nemaivăzute la noi. Două bande de infractori au ales să se bată în Piaţa Constituţiei. În faţa parlamentului, a sediului SRI, a sediului Procuraturii, a unei secţii de poliţie, a ministerului Justiţiei. Fără ca cineva din aceste instituţii de forţă să reacţioneze. În opinia mea, infractorii au ales deliberat această locaţie pentru răfuielile dintre ei, ca o palmă pe obrazul statului român, ca o sfidare la adresa unor instituţii impotente. De ce sunt impotente? Pentru că sunt conduse de persoane propuse de Toader, după obedienţă, nu competenţă. Exemplul Felix Bănila, şeful DIICOT, a cărui demisie a şi fost cerută de preşedintele Iohannis pentru modul dezastruos în care a gestionat cazul Caracal, este ilustrativ pentru foarte multe funcţii de conducere din instituţiile de forţă. Să sperăm că ministrul de justiţie, Ana Birchall, va da curs cererii preşedintelui şi va propune revocarea lui Bănila, dar şi a altor şefi incompetenţi din instituţii de forţă importante ale statului.

Eşecul premierului Dăncilă cu propunerea Rovana Plumb la CE

După ce a susţinut-o până în pânzele albe, premierul Dăncilă a fost obligată să admită că va propune pe altcineva pentru  funcţia de comisar european, adăugând că în România Rovana Plumb nu încalcă legea. Când vrei să fii comisar european etalonul nu este situaţia din România, ci exigenţele şi cadrul instituţional de la Bruxelles. Greu de înţeles pentru premierul Dăncilă, care s-a făcut încă odată de râs. După eşecul vizitei în America, acum şi relaţiile României cu UE sunt clătinate de obsesia dnei Dăncilă pentru Rovana Plumb.

Premierul Dăncilă deţine o funcţie prea înaltă pentru posibilităţile sale intelectuale şi de acţiune. Dragnea a propus-o în speranţa că va fi refuzată de preşedintele Iohannis, sau că îl va asculta orbeşte. O perioadă a funcţionat, dar apoi l-a lăsat să plece la închisoare, iar România a ajuns neguvernabilă.

Sper ca şi parlamentarii PSD să înţeleagă aceste lucruri, şi să decidă ei, în primul rând, că nu mai este acceptabil un guvern condus de Dăncilă. Este interesul lor direct, dacă mai vor ca PSD să intre în viitorul parlament.  La moţiunea de cenzură vor alege între  salvarea PSD si revenirea României pe o traiectorie  europeană, sau  perpetuarea  situaţiei penibile în care ne aflăm. Există şi varianta unui viitor guvern PSD-Pro Romani-ALDE, care să înlocuiască guvernul Dăncilă, cu oameni mai bine pregătiţi profesional. Cât să ne mai facă de râs Viorica Dăncilă în Europa şi în America?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite