Viorica Dăncilă: Nu este oportună cooptarea Pro România la guvernare; PSD nu acceptă ultimatul ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat la finalul şedinţei CEx de luni că partidul său nu acceptă ultimatul impus de ALDE de a restructura Cabinetul precum şi de a redistribui ministerele până pe 20 august. Totodată, Dăncilă a respins ipoteza unei guvernări comune cu Pro România, explicând că „nu este oportun”.

„Majoritatea colegilor au decis ca nu este oportună cooptarea Pro România la guvernare. Noi avem o alianţă politică puternică şi vrem să continuăm până în 2020. Am avut o discuţie cu Victor Ponta pentru o eventuală susţinere a PSD la alegerile prezidenţiale. (...) Am văzut declaraţiile domnului Ponta care au nemulţumit PSD şi au dus la această reticenţă de a coopta Pro România la guvernare”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată despre relaţia dintre PSD şi Pro România.

În privinţa ultimatului ALDE care a ameninţat că iese de la guvernare dacă PSD nu restructurarează Cabinetul şi nu reîmparte ministerele, Dăncilă a subliniat că nu acceptă ultimatul, însă a vorbit cu Tăriceanu despre o remaniere.

„În primul rând PSD nu acceptă un ultimatul. Am discutat cu domnul preşedinte Tăriceanu despre programul de guvernare, despre restructurare, în CEx am discutat despre remaniere, nu avem în vedere o restructurare”, a afirmat Dăncilă.

Luni a avut loc Comitetul Executiv al PSD unde s-a discutat despre viitorul coaliţiei de guvernare alături de ALDE, precum şi despre alegerile prezidenţiale din iarnă. Întrebată dacă ia în calcul retragerea din cursa pentru prezidenţiale din partea PSD, Dăncilă a negat şi a subliniat că nu a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu despre acest subiect, deşi în presă au existat informaţii că liderul ALDE a pus presiuni pe social-democraţi pentru a fi numit candidatul stângii la prezidenţiale

„Categoric nu. Atât timp cât a existat un vot în CEx şi colegii îşi doresc un candidat PSD nu am luat în calcul acest lucru. Dar nu am discutat cu domnul Tăriceanu despre candidaturi în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut”, a explicat Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite