Dăncilă, în plenul Parlamentului European: E important să nu existe standarde diferite între cetăţenii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat marţi în plenul UE de la Strasbourg bilanţul preşedinţiei române a UE, în care a subliniat că „e important să nu existe standarde de calitate între cetăţenii europeni” şi că succesul ţării noastre va rămâne în memoria UE.

Principalele declaraţii ale Vioricăi Dăncilă din plenul de la Strasbourg:

„A fost important să arătăm că instituţiile europene lucrează pentru cetăţeni. Am preluat această responsabilitate ca pe o misiune. România a demonstrat că poate performa cu succes pe fondul unor provocări. Am dovedit capacitatea României de a contribui la valoarea adăugată a UE, aspect reflectat în bilanţul pe care îl predăm. 90 de dosare finalizate şi aproximativ 2500 de evenimente şi reuniuni finalizate. Ne-am dorit ca în mandat să avem rezultate vizibile şi durabile la care cetăţenii să se poată raporta.

Mi-ar plăcea să cred că atunci când un cetăţean european va beneficia pe un aspect mai echitabil pe piaţa muncii va şti că aceste decizii au fost luate pe durata preşedinţiei române. Am reuşit să facem un salt calitativ. De aici înainte vor fi posibile verificări mai eficiente la frontierele externe. Am obţinut rezultate consistente pe toţi cei patru piloni.

În cadrul pilonului Europa convergenţei, am depus eforturi pentru viitorul cadru financiar al UE. Am reuşit finalizarea negocierilor pentru un număr considerabil de dosare privind piaţa unică.Rezultate concrete privin piaţa internă vor rămâne puncte de reper preluate de Finlanda şi Croaţia. Provocările erei digitale au fost abordate şi ele. Am adus o contribuţie importantă la definitivarea pieţei unice digitale prin directiva drepturilor de autor digitale.

Poriectul nostru nu trebuie să promoveze o Europă cu mai multe viteze. România va continua să promoveze obiectivul comun de consolidare a obiectivului european. Mă refer la integrarea ţării noastre la Spaţiul Schengen.Vom acţiona în continuare pragmatic pentru promovarea principiilor din Declaraţia de la Sibiu şi suntem ataşaţi de statul de drept. E important să nu existe diferenţe între statele membre. Falii care să creeze standarde diferite între cetăţenii europeni.

Urez succes preşedinţiei rotative finlandeze. Sunt sigură că preşedinţia româna va rămâne atât în memoria României cât şi în memoria UE ca o preşedinţie de succes”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Înainte de intervenţia în plen, Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu David-Maria Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite