Dăncilă, reîncărcată pentru Cotroceni: „Bunăstare pentru toţi!“. Olguţa, şir de jigniri: Ponta va găsi urările noastre în frigider. Barna, înalt ca bradul şi ...

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Viorica Dăncilă şi-a relansat candidatura la alegerile prezidenţiale, sâmbătă, la Romexpo, în prezenţa a 10.000 de social-democraţi, după ce a pierdut guvernarea. Dăncilă a ajuns la un armistiţiu cu liderii PSD: baronii vor trage în campanie pentru a duce candidatul PSD în turul doi, însă după alegeri va avea loc un Congres. Lia Olguţa Vasilescu s-a remarcat prin atacurile grobiene la Ponta şi Barna.

UPDATE 13.00 Evenimentul de relansare a candidaturii s-a încheiat. Cei 10.000 de delegaţi PSD pleacă. 

UPDATE Paul Stănescu: Dragi colegi, nu mor caii când vor câinii. Victorie!

Discurs Viorica Dăncilă

image

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Cine va câştiga alegerile? Nu vă aud: tare, mai tare, suntem puternici ! (sala strigă: PSD, PSD!)

UPDATE Viorica Dăncilă: Avem în continuare spritul de luptăror în partidul nostru. Să nu vă îndoiţi nicio clipă de puterea pe care o avem. Avem în faţă trei competiţii în care va fi nevoie să stăm uniţi. Va fi un adevărat război. Aceste forţe cu care noi luptăm acum vor distrugerea PSD. E singura lor miză. Credeţi că-şi doresc să guverneze? I-aţi văzut pregătiţi să preia guvernarea? I-aţi văzut măcar bucuroşi după ce a trecut moţiunea? Nu. Erau preocupaţi. Sunt o gaşcă de amatori, avidă după o putere cu care nu ştiu ce să facă. Încep să-şi pregătească terenul pentru că vor eşua. Îi uneşte ura pentru noi, pentru PSD. Au început deja să se sfâşie între noi. Când pierd ei, România câştigă. Pentru asta trebuie să luptăm. Nu vom depune armele niciodată, pentru că suntem cel mai mare şi cel mai puternic partid al României. Suntem stânga autentică. Suntem o forţă şi aşa vom rămâne. 

Sala scandează: Dăncilă! Dăncilă! PSD!

Voi lupta în această campanie pentru a scăpa ţara de cel mai toxic preşedinte pe care l-a avut vreodată. Nu a făcut nimci bun pentru români timp de cinci ani. A sacrificat românii din ambiţia unui nou mandat. Avem datoria să înlăturăm acest personaj dispus să facă rău propriului popor. Nu renunţ, nu dau înapoi. O să lupt până la capăt. Noi vom fi tari la votul românilor. Candidatura mea este despre bunăstare pentru toţi şi creşteri pentru români. 

Voi fi un preşedinte implicat al românilor de pretutindeni. Vom demosntra lumii că România este o gazdă bună şi un partener de cuvânt. Voi deschide Palatul Cotroceni. Adminsitraţia Prezidenţială va funcţiona 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Văd instituţia prezidenţială ca pe o cameră de gardă mereu deschisă. Voi aduce lângă mine o echipă de experţi şi de profesionişti. Vom da ţării preşedintele care va reda demnitatea, încrederea şi speranţa, care va lupta în fiecare clipă pentru fiecare român. Doamne, ajută! Victorie!

UPDATE Marius Budăi, fost ministru al Muncii: Noi cei ai lui Ştefan cel mare votăm Viroica Dăncilă preşdinte.

Atacurile Liei Olguţa Vasilescu

image

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Sunt convinsă că hipsterii care au votat în mai dreapta, joi au sărbătorit cu şampanie, iar vineri dimineaţă au văzut 1.000 de km de autostradă cosntruiţi de PNL, au văzut spitale regionale construite de guvernarea Iohannis şi au văzut cum au dat năvală investitorii străini. O să vadă cât de curând că o să li se taie veniturile. O să vadă că o să se trească sâmbătă dimineaţă pentru că nu mai e zi liberă. Vom avea noul Guvern marţi, pentru că luni este ultima zi de lucru pentru Iohannis, iar miercuri este prima zi de lucru. Vor tăia pensii şi salarii. 

Am pierdut guvernarea din cauza unui trădător: Victor Ponta ( sala începe să huiduie).

Olguţa Vasilescu continuă: Aşa merită. Ponta a spus că a primit mesaje de la colegi din PSD după moţiune. Eu zic să se uite în frigider, acolo va găsi urările noastre. Dan Barna, un bărbat înalt ca bradul şi mai era ceva cu gardul dar nu-mi mai amintesc ce. 

UPDATE Marcel Ciolacu: Ne-au cântat de prea multe ori prohodul ca să fim trişti. Cea mai mare calitatea a mea e de membru PSD din 1996. O să pierd această calitate când voi merge, ca fiecare dintre noi, la locul cu verdeaţă. Nu mai avem voie să facem nicio greşeală. Trebuie să o aducem pe cea mai înaltă poziţie o femeie, ceea ce nici americanii n-au reuşit. Voi fi unul dintre pilonii unităţii acestui partid. 

UPDATE Gabriela Firea: Nu contează de câte ori cazi, important e de câti ori poţi şi ştii să te ridici. Nu fiţi trişti!  Cu cine doreşte preşedintele Iohannis să o înlocuiască pe doamna Dăncilă? Cu un om de casă care nu a construit niciun km de autostradă în vremea când a fost ministru al Transporturilor. Ca viceprimar, a fost la un pas să falimenteze Primăria Capitalei. Avem un preşedinte de ţară care pleacă foarte des în concediu, care pleacă capul când negociază pentru noi şi îţi pleacă capul atunci când îl întrebăm ce a făcut în ultimii cinci ani, pentru că nu a făcut. Oamenii de tip nou? În Bucureşti este condus care a făcut poliţie politică. Aceşti oameni vor să conducă România pentru un cerc restrâns de prieteni. Avem nevoie d eun preşdinte cu normă întreagă, nu de un preşedinte mereu în concediii. 

UPDATE Ora 11.30. Viorica Dăncilă a venit la Romexpo însoţită de toţi liderii PSD cu greutate: Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Gabriela Firea, Marian Oprişan etc. Viorica Dăncilă a făcut o baie de mulţime şi a declarat că are o broşă specială pentru campanie. „Este o broşă specială, se numeşte Inima românească, sper ca fiecare să poarte această broşă în campanie şi după, pentru că atunci când mergem pe un drum trebuie să avem o inimă românească".

FOTO Mediafax 

image

UPDATE Viorica Dăncilă, întrebată dacă ar susţine un guvern PNL: Dacă într-adevăr nu vor să taie pensiile si salariile, să semneze Pactul pentru bunăstarea românilor. Dacă semnează, vom susţine, noi nu vrem ca ţara să stea în instabilitate.

UPDATE Toţi liderii PSD de filiale au transmis mesaje video pentru susţinerea Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale. 

UPDATE La Romexpo, fiecare delegat PSD a primit o scrisoare semnată de Viorica Dăncilă. 

image

Mihai Fifor, omul de încredere al Vioricăi Dăncilă, nu va mai fi coordonatorul campaniei electorale pentru prezidenţiale a PSD, dar rămâne secretar general al partidului. Responsablitatea organizării şi coordonării campaniei electorale va reveni liderilor locali: Gabriela Firea, Lia Olguţa Vasilescu, Niculae Bădălău şi Dumitru Buzatu.

Paul Stănescu a propus demiterea lui Fifor din funcţia de secretar general şi suspendarea sa din partid, dar Viorica Dăncilă s-a opus, argumentând că această funcţie a fost obţinută de Fifor în urma unui congres.

CEx-ul a mai decis şi excluderea din PSD a celor trei parlamentari care au votat pentru moţiunea de cenzură: Marius Bota, Ion Talpoş şi Gabriel Petrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite