Viorica Dăncilă a fugit de presă şi la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, la Bruxelles, cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, în contextul în care România va prelua peste şase luni preşedinţia UE.

În mod surprinzător, şeful Guvernului nu a susţinut o conferinţă de presă la finalul întâlnirii alături de Juncker, aşa cum obişniesc toţi liderii europeni. „Este prima dată când prim-ministrul unui stat care se pregăteşte să preia preşedinţia UE nu iese în conferinţă de presă cu liderii europeni la Bruxelles“, a scris europarlamentarul român Siegfried Mureşan pe Facebook.

Spre deosebire de Mihai Tudose şi de Sorin Grindeanu, premierul Viorica Dăncilă nu a ieşit nici măcar singură în faţa jurnaliştilor pentru a transmite concluziile vizitei la Bruxelles. A preferat să ofere un interviu televiziunii Antena 3, post favorabil PSD, în care a prezentat versiunea sa despre întâlnirea cu Juncker. 

„Am fost întrebată de situaţia din România. S-a arătat nemulţumirea faptului că nu există consens, că există o luptă politică permanentă şi că această luptă politică nu are ce căuta în perioada preşedinţiei Consiliului UE şi mai mult, chiar înainte, când se pregătesc toate lucrurile pentru a prelua preşedinţia. 

Domnul preşedinte Juncker mi-a cerut ca să avem o bună înţelegere între toţi cei implicaţi, lucru pe care îl va cere şi domnului preşedinte Iohannis. A spus că luptele nu au ce căuta dacă vrem să avem o preşedinţie de succes a României“, a declarat premierul Viorica Dăncilă pentru Antena 3.

De partea cealaltă, Comisia Europeană a prezentat un mesaj mult mai franc faţă de Dăncilă. 

„Preşedintele Junker a îndemnat-o pe Viorica Dăncilă să facă eforturi pentru revenirea la un discurs politic decent pe scena politică românească, mai ales având în vedere apropierea preşedinţiei UE“, se arată într-un comunicat al CE. 

Codul penal, subiect de interes în UE 

Premierul Viorica Dăncilă a discutat la Bruxelles cu oficialii europeni despre legile justiţiei, precizând că le-a explicat acestora că aceste legi sunt interne şi nu afectează statul de drept. 

„A fost ridicat acest subiect de către domnul preşedinte Timmermans (vicepreşedintele CE - n.r.), l-am asigurat că România nu este afectată, că modificarea s-a făcut în urma dezbaterilor din Parlament, au fost discuţii un an de zile, au fost luate păreri de la asociaţii şi de la cei abilitaţi de a veni cu propuneri şi că CCR va avea ultimul cuvânt. 

Am vorbit despre abuzul în serviciu şi am reiterat faptul că numai şapte state au abuz în serviciu, majoritatea statelor membre nu ştiu ce înseamnă abuzul în serviciu“, a declarat premierul Viorica Dăncilă într-un interviu pentru Antena 3. 

Infracţiunea de abuz în serviciu, pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, a fost modificată de majoritatea PSD-ALDE din Parlament, astfel încât Dragnea va scăpa de pedeapsă. 

„Viorica Dăncilă s-a dus la Bruxelles să mintă pentru Liviu Dragnea. Deşi instituţiile europene au transmis o mulţime de mesaje de avertizare în ce priveşte justiţia din România, au propus o sumedenie de măsuri prin care să atragă atenţia că derapajele din justiţia de la noi nu vor fi trecute cu vederea, prim-ministrul României a mers la Bruxelles să le spună şefilor Comisiei Europene că habar nu au ce se întâmplă de fapt”, a scris liderul USR Dan Barna pe contul său

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite