Viorica Dăncilă: Domnului Iohannis îi este teamă de o confruntare directă cu mine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PSD la prezidenţiale Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Klaus Iohannis după ce acesta din urmă a reafirmat pe Facebook ideea că nu va veni la nicio dezbatere cu Dăncilă. „Eu cred că domnului Iohannis îi este teamă de o confruntare directă cu mine. Am răbdare. Încă îl aştept pe preşedinte să găsească înţelepciunea”, a scris Dăncilă marţi pe Facebook.

„Eu cred că domnului Iohannis îi este teamă de o confruntare directă cu mine, în faţa tuturor românilor. De-a lungul colaborării noastre instituţionale, ne-am mai întâlnit, am mai interacţionat. Însă cred că realizează că o dezbatere în faţa întregii ţări ar demonta imediat toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea şi a Partidului Social Democrat.

Eu însă am rabdare. Încă îl aştept pe preşedinte să găsească înţelepciunea, tăria şi curajul de a accepta invitaţia mea la dezbaterea pe care românii o cer şi o merită”, a scris preşedintele PSD Viorica Dăncilă marţi pe Facebook.

Reacţia acesteia vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că rămâne la ideea că nu va veni la nicio dezbatere cu Viorica Dăncilă, însă e deschis la discuţii cu societatea civilă şi jurnaliştii.

„Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democraţia, după ce a sfidat sistematic valorile şi principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în faţa corupţilor şi penalilor în toţi aceşti ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD şi care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate şi să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”, a declarat Klaus Iohannis.

De altfel, premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că ar fi el dispus să vină la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, dacă s-ar discuta despre modul cum a guvernat PSD în ultimii trei ani.

„Dacă vrea o dezbatere doamna Viorica Dăncilă, să facă o dezbatere cu mine despre dezastrul pe care l-a lăsat”, a spus Orban la Parlament,

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite