Dăncilă, despre Iohannis: Un om inactiv, insensibil la problemele oamenilor. Nu a fost preşedintele României, ci al PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, spune despre preşedintele Klaus Iohannis că este un om inactiv, insensibil la problemele oamenilor şi susţine că aceasta nu a fost preşedintele României, ci al Partidului Naţional Liberal.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, joi seara, la Constanţa, într-o conferinţă de presă susţinută după o întâlnire cu alegătorii, care au fost greşelile făcute de Klaus Iohannis în mandatul său ca şef al statului.

„Nu a fost preşedintele tuturor românilor. Îmi amintesc de Klaus Iohannis în geacă în Piaţa Victoriei, îmi amintesc de Klaus Iohannis care vorbea de Guvernul meu când a desemnat Guvernul Cioloş, îmi amintesc de Klaus Iohannis care vorbea de demiterea actualului Guvern, îmi amintesc de Klaus Iohannis care spunea că pune Guvernul dumnealui acum, îmi amintesc de Klaus Iohannis care spunea că România nu este pregătită să preia Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi atunci Finlanda a spus că preia preşedinţia. După ce am gestionat împreună cu Guvernul, funcţionarii, cu Reprezentanţa României la Bruxelles în mod exemplar preşedinţia, tot acelaşi Klaus Iohannis se lăuda cu rezultatele preşedinţiei”, a declarat Viorica Dăncilă.

Liderul social-democraţilor crede că este de neiertat pentru şeful statului că a împărţit ţara şi că nu a fost un om care să aducă consensul. 

„Faptul că a împărţit ţara şi acest lucru pentru un preşedinte este de neiertat, preşedintele României trebuie să fie preşedintele tuturor românilor, faptul că a blocat în permanenţă Guvernul, făceam nominalizări, din motive de oportunitate, nu de legalitate le respingea, a făcut o ţintă din a lovi un guvern în loc să fie un om care să aducă consensul, să fie un mediator între Guvernul României, Parlament şi Administraţia Prezidenţială”, a mai declarat Dăncilă.

Ea crede că Iohannis este un om inactiv, care nu iubeşte oamenii şi este insensibil la problemele acestora. 

„Un om inactiv, un om care nu l-am văzut în mijlocul oamenilor, nu l-am văzut niciodată într-o piaţă, undeva, să se întâlnească cu oamenii, un om insensibil la problemele oamenilor. A venit, şi-a spus citatul, dar niciodată nu a empatizat cu oamenii. După părerea mea este un om care nu iubeşte oamenii şi cred că ăsta este cel mai dificil lucru. Un preşedinte trebuie să se gândească că afirmaţiile pe care le face sunt afirmaţii care se preiau şi în plan intern şi în plan extern şi orice afirmaţie este judecată în plan extern şi poate aduce un prejudiciu de imagine”, a precizat Viorica Dăncilă.

Liderul PSD crede că Iohannis a instigat la ură şi dezbinare. 

„În loc să fie un preşedinte care să aducă linişte şi echilibru, a fost un preşedinte care a instigat la ură şi la dezbinare. Aş putea spune că nu a fost preşedintele României, a fost şi este preşedintele PNL”, a mai afirmat Dăncilă, la Constanţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite