Viorica Dăncilă, despre întârzierile de luni de zile ale burselor pentru elevi: Iubesc copiii, dar bursele sunt date de administraţia locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

În contextul în care elevii vor intra în vacanţa de vară fără să-şi fi primit bursele, premiarul Viorica Dăncilă declară că iubeşte copiii, motiv pentru care guvernul PSD a şi majorat bursele şi alocaţiile şi a dat vina pe administraţia locală de întârzierea acestora.

Întrebată într-o conferinţă de presă dacă este la curent cu faptul că bursele nu mai sunt plătite de luni de zile, premierul a afirmat luni că acestea au reprezentat o prioritate pentru PSD.

„Am fost cadru didactic, iubesc copiii, bursele pentru noi au reprezentat o prioritate. Acest guvern a crescut prin OUG bursele şi alocaţiile, dar bursele sunt date de administraţia locala. Am avut azi o întâlnire cu toţi primarii de sector, cu primarul Capitalei. Să vedem cum o să facem rectificarea bugetară. În perioada urmatoare, ne vom întâlni şi cu primarii din municipii şi oraşe”, a declarat Dăncilă, citată de Ziare.com.

După ce jurnaliştii au insistat şi i-au transmis premierului că primarii au afirmat că vina este a Guvernului, Dăncilă a afirmat că i-a cerut ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici să analizeze problema. Prim-ministrul a vorbit şi despre Robert Negoiţă, vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al Asociaţiei Municipiilor, care susţine acuzaţiile primarilor la adresa Guvernului, spunând despre acesta că este „cam pesimist”. „Domnul Negoiţă e cam pesimist, vede totul în negru, vede falimentul. Noi suntem mai optimişti (...) Aceste lucruri, poate unele sunt greşite, nu spunem că totul e perfect, pot fi lucruri care nu sunt corecte, încercăm să le remediem, dar le reamintesc că au semnat pentru acest buget şi nu au semnalat nimic. Trebuie să avem o abordare deschisă, constructivă”, a adăugat premierul.

Ziariştii au adăugat apoi că toţi şefii de asociaţii ale primarilor, de municipii, oraşe sau comune, au afirmat că Guvernul i-a păcălit, transferând obligaţii fără să transfere şi resurse, Dăncilă a precizat că se încearcă remedierea situaţiei şi i-a criticat pe primari că în momentul în care au semnat pentru buget nu s-au sesizat.

„Cine munceşte mai şi greşeşte, pot fi anumite lucruri care nu sunt corecte, încercăm să le remediem. Reamintesc unora dintre primari că au semnat pentru acest buget şi atunci nu au semnalat nimic. Cred că trebuie să avem o altă abordare, deschisă, să avem dialog”, a răspuns liderul interimar PSD.

De cealaltă parte însă, jurnaliştii au punctat că primarii care au semnat „spun că au fost minţiţi” şi că „Guvernul a schimbat a schimbat apoi datele”.

„Cred că trebuie să demonstreze acest lucru, iar la întrebare trebuie să vă raspunda domnul ministru Teodorovici", a revenit apoi Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite