Viorica Dăncilă se crede Eva Peron

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avem un premier femeie fundamentalist ortodoxă, agramată şi incultă, dar care ştie să negocieze rămânerea pe funcţie. Măcar e un pas înainte pentru noi ca ţară că e femeie, nu? Nu.

Voi fi de acord cu cotele pentru femei în Parlament când avem şi cote pentru tineri sub 35 sau bătrâni peste 65. Sau pentru educaţi sau pentru moldoveni, că şi ăştia sunt discriminaţi în cercurile înalte ale politicii. Pe acest principiu, mă aştept ca următorul prim-ministru să fie din generaţia mea. Democraţie, nu?

Referitor la de ce trebuie PSD să plece: când măreşti salariul minim e posibil ca şomajul în rândul tinerilor să crească, pentru că sunt primii daţi afară de angajatorul al cărui cost cu angajatul creşte. Asta nu e ceva de stânga sau de dreapta, e ceva empiric. Se întâmplă ca în România să fie la fel, în 2017 şomajul în rândul tinerilor a crescut cu 2-3 puncte de la începutul lui 2017, când s-a mărit salariul minim, până la un neverosimil 20% unde a rămas până astăzi. Creşterea salariului minim trebuie să se facă tot timpul cu măsuri compensatorii pentru tineri. În acest moment, tinerii sunt batjocoriţi în România. Nu numai că tinerii sunt batjocoriţi, dar economiştii sunt şi prost pregătiţi. Astăzi, dacă nu eşti fiul sau fiica unui bogătan, ai toate şansele să te ratezi în România. România îşi taie singură şi conştientă, ca politică de stat, creanga de sub picioare.

Apoi mi se pare absolut ridicol ca modernizarea să se facă tot din buzunarul ţăranului. Normal ar fi ca racordarea la apă, canalizare şi gaz la sat să se facă exclusiv pe banii statului. Pentru cei ce nu ştiu, în aceşti ani ai dezvoltării pesediste, doar cei care îşi permit au acces la aceste „produse de lux“. Statul prin partidul unic, asigură dreptul la demnitate doar contra cost. Şi ei se numesc social democraţi. Nu numai că avem cea mai mare inflaţie şi că guvernul minte că avem cea mai mare creştere din lume, dar statul te mai fură şi la caşcaval. Poate sunt eu prea pretenţios, că na, sunt milenial din-ăla prost.

Am auzit vorba asta, a trăi într-o bulă. Dacă există bulă dintr-o singură persoană, atunci da frate, trăiesc în cea mai frumoasă mică bulă din lume. Poate sunt eu autist şi nu prea înţeleg să mă dau cu voi, aşa cum s-a dus Barna la Antena 3.

De asta e frumoasă democraţia. Nu faci ce ai promis, pleci, fiindcă eşti sancţionat la vot. În sfârşit a înţeles şi lumea asta. Poate va înţelege şi partidul de la guvernare. Dacă o ţin în ritmul ăsta, toţi investitorii străini vor pleca. Probabil că ăsta e şi scopul ăstora de la PSD. Dar vor veni alegerile prezidenţiale şi probabil nici nu vor mai intra în parlament la anul.

Eu zic totuşi să nu uităm că adevăratul duşman al nostru, al tinerilor educaţi, rămâne Dan Voiculescu, prietenii lui comunişti şi sistemul corupt care îl protejează, nu o doamnă oarecare de la Videle care şi-a ratat cariera de cântăreaţă de muzică populară, care nu ştie carte nici cât un preot de la sat. Şi să nu uităm de bogătani ca Ţiriac, care nu îşi plătesc taxele şi mulţi alţii, care ne scuipă direct în faţă prin simpla lor existenţă în elita României.

Din aceste cauze e posibil ca Dăncilă chiar să fie o Eva Peron care va intra în istorie ca guvernarea naţionalist populistă care a ruinat partidul comuniştilor şi a trimis ţara într-o criză profundă, care nici după 60 de ani nu s-a terminat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite