Viorica Dăncilă, convocată de Iohannis la Cotroceni, în contextul dezbaterii publice privind OUG de amnistie şi graţiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat-o miercuri pe premierul Viorica Dăncilă pentru o discuţie la Palatul Cotroceni. Întâlnirea dintre Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă va avea loc în contextul în care în spaţiul public se vehiculează ideea că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru aministie şi graţiere, care ar urma să-l salveze de închisoare pe Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse politice, Călin Popescu Tăriceanu s-ar opune unei ordonanţe de urgenţă care să-i salveze de puşcărie pe mai mulţi lideri politici, în special pe Liviu Dragnea. Pe de altă parte, unul dintre liderii PSD susţine că Guvernul poate adopta o nouă OUG 13 fără ajutorul lui Tăriceanu, însă Dragnea riscă să piardă Puterea. Iată toate scenariile care circulă în coaliţia de guvernare cu câteva ore înainte de şedinţa de Guvern.

Guvernul se reuneşte marţi în şedinţă, iar potrivit liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ar urma să fie adoptată o Ordonanţă de Urgenţă pe mediu care trebuie să se pună în acord cu o Directivă europeană, acesta fiind singurul motiv pentru care şedinţa Executivului are loc marţi, şi nu miercuri sau joi, aşa cum se întâmplă în mod obişnuit.

Şedinţa Guvernului este programată de la ora 14.00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite