Viorica Dăncilă îl acuză pe Iohannis că s-a folosit de resursele Administraţiei Prezidenţiale pentru a-şi face campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PSD la prezidenţiale Viorica Dăncilă a afirmat luni că a aflat din presă că preşedintele Klaus Iohannis s-a folosit de Administraţia Prezidenţială pentru a invita persoane la dezbaterea acestuia de marţi. „E inacceptabil ca preşedintele să apeleze la fonduri bugetare pentru a organiza activităţi de natură electorală, adică în folos politic propriu”, a subliniat Dăncilă pe Facebook.

„Am văzut astăzi în presă că mai mulţi dintre cei care au fost invitaţi la evenimentul candidatului PNL, Klaus Iohannis, au fost sunaţi de la Administraţia Prezidenţială. Preşedintele trebuie să lamurească urgent dacă este adevărată această informaţie şi, dacă da, de câte ori a folosit resurse ale Administraţiei Prezidenţiale în organizarea propriei campanii electorale.

Este inacceptabil ca Preşedintele României să apeleze la fonduri bugetare sau la oameni plătiţi de contribuabili pentru a organiza activităţi de natură electorală, adică în folos politic propriu. Aşteptăm aceste lămuriri din partea candidatului PNL”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook de către Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi, de la ora 19, la o dezbatere cu jurnalişti, analişti şi politologi, la Biblioteca Centrală Universitară. La dezbatere vor fi prezenţi jurnalişti de la mai multe posturi de televiziune, posturi radio sau din presa scrisă. În sală vor mai fi prezenţi câţiva oameni din echipa preşedintelui şi alţi 200 de studenţi, precizează prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan.

 „Dezbaterea va avea loc la BCU, la aula Carol I.  Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune şi două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presa acreditată, presă străină şi presă din România (...). Întrebări vor pune între 6 şi 9 jurnalişti, analişti, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse instituţii media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat în zona dreptei politice sau a susţinerii societăţii civile din zona dreptei, luptători împotriva OUG 13, împotriva PSD şi aşa mai departe, deci vor fi şi din zona celor care au susţinut Guvernele PSD sau instituţii media care de-a lungul timpului au fost extrem de critice cu preşedintele României”, a declarat Rareş Bogdan, la RFI.

Jurnaliştii care au confirmat prezenţa la dezbatere până la această oră sunt: Cristian Leonte (Pro TV), Radu Tudor (Antena 3), Cristina Şincai (România TV), Moise Guran (Europa FM) şi Ion M. Ioniţă (Adevărul), dar şi politologul Cristian Pârvulescu.

CTP refuză invitaţia la dezbaterea cu preşedintele Klaus Iohannis

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite