Viorel Ilie, după audierile de la Comisia juridică: „Sunt complet nevinovat“. Raportul final al Comisiei, finalizat până pe 26 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a fost audiat miercuri în Comisia juridică a Senatului în vederea întocmirii raportului privind cererea DNA de începere a urmăririi penale a acestuia. Reprezentantul ALDE a susţinut, în faţa jurnaliştilor, că este complet nevinovat, iar avocatul său, prezent la audieri, a spus, la rândul său, că cererea procurorilor este „totalmente neîntemeiată“.

UPDATE Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat că la următoarea şedinţă a comisiei va fi emis raportul în ceea ce-l priveşte pe Viorel Ilie. „A fost o audiere destul de lungă, în care domnul ministru împreună cu avocatul său au exprimat un punct de vedere. Colegii senatori au încercat să clarifice anumite lucruri, aşa cum rezultă ele din materialul înaintat de Parchet. Avocatul urmează să depună concluzii scrise în zilele următoare, în aşa fel încât ciomisia la proxima şedinţă să ia act de ceea ce va depune avocatul şi să decidă în cunoştiinţă de cauză. La proxima şedinţă vrem să dezbatem şi să emitem raportul”, a declarat Robert Cazanciuc. 


La finalul audierii sale de către membrii Comisiei juridice din Senat pe marginea acestui dosar, ministrul a afirmat că nu doreşte să facă mai multe declaraţii pentru că are „o experienţă neplăcută" cu un comunicat de presă în care a dorit să clarifice lucrurile.„Am o experienţă neplăcută printr-un comunicat pe care l-am dat tocmai încercând să clarific lucrurile. Asta am cerut şi astăzi, să clarific aceste câteva lucruri din dosar. Eu mulţumesc că îmi acceptaţi să nu fac alte declaraţii, ţinând cont de toate circumstanţele. (...) Sunt complet nevinovat“, a spus Viorel Ilie, care a fost însoţit de avocatul său la Parlament.

La rândul său, avocatul Adrian Miclescu a precizat că a susţinut în faţa senatorilor jurişti că cererea de acordare a avizului de cercetare penală „este totalmente neîntemeiată“. „Am expus (...) toate probele din care nu rezultă nici direct, nici indirect — şi mă refer la declaraţii de martori, la declaraţii de suspecţi şi toate înregistrările ambientale — vreo participaţie infracţională directă sau indirectă a domnului ministru. Urmează ca până luni să depunem aceste note scrise în complexitatea lor cu menţiunea că până în acest moment domnul ministru nu a dat nicio declaraţie în acest dosar, cu toate că, dacă ar fi fost să fie o procedură imparţială, cel puţin ar fi trebuit audiat înainte de formularea acestei cereri în calitate de martor, după care să se decidă dacă este suficient sau dacă sunt elemente care îndrituiesc o solicitare de urmărire penală'', a precizat Adrian Miclescu.

Biroul permanent al Senatului a decis marţi că raportul cu punctul de vedere al Comisiei juridice referitor la cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a senatorului Viorel Ilie să fie finalizat până pe 26 septembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite