Viorel Badea: Românii din Diaspora contează pentru PNL. Guvernul a propus un număr record de 748 de secţii de votare pentru parlamentarele din decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Viorel Badea FOTO Eduard Enea
Senatorul Viorel Badea FOTO Eduard Enea

Preşedintele Comisiei pentru românii din afara ţării din Senat, Viorel Badea, îi îndeamnă pe românii din Diaspora să vină în număr cât mai mare la votul din decembrie, pentru care Guvernul a solicitat organizarea a 748 de secţii de votare, număr record pentru parlamentare. Liderul PNL Diaspora susţine că românii trebuie să urmeze exemplul cetăţenilor moldoveni care weekend-ul trecut s-au mobilizat, ieşind într-un număr record la urne.

„Diaspora nu a fost uitată de Guvernul condus de Ludovic Orban nici la aceste parlamentare. Ministerul Afacerilor Externe a propus AEP organizarea a 748 de secţii de votare, un număr record pentru parlamentare, în condiţiile în care în urmă cu doar patru ani au fost puse la punct doar 417 secţii de votare. E un număr impresionant dacă ne gândim că lumea e zguduită de efectele unei pandemii care zilnic face zeci de mii de victime. Pentru PNL, fraţii noştri din afara graniţelor contează, iar autorităţile au depus toate eforturile ca acestora să le fie respectat dreptul de a alege. Au fost acoperite toate zonele în care există comunităţi de români, iar în unele cazuri vor fi chiar mai multe secţii decât la prezidenţialele din 2019, cum sunt cazurile Ungariei şi Finlandei”, a declarat senatorul Viorel Badea, preşedintele Comisiei pentru românii din afara ţării, potrivit unui comunicat de presă.  

„Duminica trecută am văzut cum Diaspora fraţilor de peste Prut s-a mobilizat exemplar şi a înclinat decisiv soarta alegerilor din Republica Moldova. E rândul nostru. E rândul ca Diaspora românească (a cincea cea mai mare din lume, raportat la numărul de locuitori) să arate că îi pasă şi că vrea să influenţeze rezultatul. Fiecare vot contează în alegerea parlamentarilor care îi vor reprezenta în Camera Deputaţilor şi Senat. E momentul în care alegătorul arată că are un cuvânt de spus. Cine merită, să fie răsplătit cu votul, cine nu, să fie lăsat în afara Parlamentului!”, a completat Viorel Badea. 

Senatorul liberal a amintit şi faptul că peste 35.000 de români din diaspora au primit documentele pentru a-şi exercita votul prin corespondenţă. „Sunt încrezător că totul va fi în regulă şi în ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, iar numărul voturilor valabil exprimate va fi cât mai mare”, a completat Viorel Badea.

La aceste parlamentare numărul românilor care au ales să voteze prin corespondenţă e patru ori mai mare faţă de cel de la alegerile legislative din 2016.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite