Viorel Badea, preşedintele Comisiei de cultură: TVR Moldova nu mai e disponibil pentru cetăţenii din Rep. Moldova pentru că SRTV nu şi-a plătit datoriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media din Senat, Viorel Badea, a anunţat luni că TVR Moldova nu mai poate fi recepţionat de către cetăţenii de peste Prut, întrucât SRTv nu şi-ar fi achitat obligaţiile contractuale faţă de „Întreprinderea de Stat Radiocomunicaţii” din Republica Moldova.

„Începând de astăzi, 4 ianuarie 2021, semnalul analog al TVR Moldova a fost suspendat pentru că actuala conducere a SRTv a omis să-şi plătească obligaţiile contractuale. Pe bună dreptate, opinia publică din România este preocupată în aceste zile de programul de Revelion al TVR-ului, care a fost o bătaie de joc la adresa eforturilor Guvernului României de a informa corect populaţia asupra pandemiei şi a vaccinării. Însă, atrag atenţia asupra faptului că pe teritoriul Republicii Moldova, postul TVR Moldova, finanţat de la bugetul de Stat, nu mai poate fi recepţionat pentru  că nu s-au achitat obligaţiile către Î.S. Radiocomunicaţii. Este o situaţie extrem de gravă, care nu face altceva decât să încurajeze jocurile Moscovei de limitare a prezenţei mediatice a României în Republica Moldova. Dacă tot vorbim de sumele de bani cheltuite cu programul de Revelion, poate actuala conducere a SRTv se gândea să nu-i lase pe fraţii noştri de peste Prut fără programele informative, sociale şi culturale ale TVR Moldova, repet -  post TV finanţat de la Bugetul de Stat” a declarat senatorul Viorel Badea.

Preşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media cere public conducerii SRTv să depună toate eforturile pentru ca această situaţia ingrată să fie remediată.

„Cu siguranţă trebuie ca actuala conducere a SRTv să ofere în comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru acestă situaţie. TVR Moldova nu este doar un simplu post de televiziune ci reprezintă până la urmă mijlocul prin care Statul Român înţelege să-i informeze şi să-i ţină aproape pe cetăţenii din Republica Moldova, mulţi dintre ei deţinând şi cetăţenie română” a mai adăugat senatorul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite