Violeta Alexandru: Te îngrozeşti ce a lăsat PSD în legea pensiilor cu care s-a tot lăudat. Discuţia despre prelungirea vârstei de pensionare e pe masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Alexandru - FOTO Eduard Enea
Violeta Alexandru - FOTO Eduard Enea

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a vorbit la „Adevărul Live” despre posibilitatea ridicării pragului de pensionare pentru unele categorii de persoane care ies din câmpul muncii la 45 de ani. Ministrul a explicat că modificările trebuie luate în baza unor discuţii, precizând că înainte de asta trebuie să întocmească o diagnoză a „problemelor nesfârşite” lăsate de PSD în legea pensiilor.

Întrebată dacă guvernul Orban are de gând să crească pragul de pensionare pentru cei care ies la 45 de ani, ministrul Muncii Violeta Alexandru a afirmat că este discuţie e pe masă.

„Este o discuţie pe care o avem pe masă. Să ştiţi că sunt mai multe lucruri pe care le discutăm la pachet despre tot ce înseamnă politici de pensionare corelat cu politici de îmbătrânire activă. Există în Europa o întreagă discuţie despre crearea cadrului prin care pensionarii să-şi poată dezvolta activităţi, pasiuni, şi să se simtă utili. Să iasă unii dintre ei din zona de depresie care este şi el un fenomen studiat în legătură cu modul în care se îmbătrâneşte în Europa. Da, este o discuţie pe masă, aceea a prelungirii vârstei pentru această categorie care astăzi se pensionează spre 45 de ani, dar aceasta numai pe baza unei consultări pe care o avem cu toţi reprezentaţii instituţiilor vizate”, a afirmat ministrul la Adevărul Live.

Aceasta a precizat apoi că problemele de la legea pensiilor moştenită de la PSD „sunt nesfârşite” şi îi acuză pe social-democraţi că ştiau de ele „însă nu le-a păsat”.

„Eu mi-am fixat un termen pentru problemele generate de legea pensiilor, care sunt nesfârşite. Te îngrozeşti când te uiţi ce a lăsat PSD în toată legea aceasta a pensiilor cu care s-a lăudat. PSD ştia dar nu i-a păsat. A făcut doar legea şi şi-a pus-o în tablou, ca şi cum ar fi o mare reuşită. În realitate ea generează nesfârşite probleme. Mi-am fixat un termen de începutul lunii februarie de a avea o diagnoză a paletei de probleme generate de tot ce înseamnă problematica pensiilor din România”, a mai precizat Violeta Alexandru.

Interviul integral: Ministrul Muncii declară război pensiilor speciale: Toate categoriile, cu excepţia Armatei, ar trebui să se întoarcă la principiul contributivităţii VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite