Violeta Alexandru, atac la premierul Cîţu: „După problemele guvernării, ne-am mutat la problemele Bucureştiului?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Alexandru, fosta preşedintă a PNL Bucureşti.  FOTO: Facebook
Violeta Alexandru, fosta preşedintă a PNL Bucureşti.  FOTO: Facebook

Violeta Alexandru, fosta preşedintă a filialei PNL Bucureşti, a reacţionat după ce premierul Florin Cîţu a transmis, marţi seară, că era o responsabilitate a fostului preşedinte PNL Bucureşti să intervină în divergenţele aleşilor locali din Sectorul 1, pentru că este vorba despre o coaliţie politică. Nu în ultimul rând, premierul a vorbit şi despre acţiunile primarului general, Nicuşor Dan, căruia Violeta Alexandru i-a luat apărarea.

Fosta preşedintă a PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a transmis miercuri că premierul Florin Cîţu „nu s-a împăcat niciodată cu ideea” că ea a condus această filială a partidului, acuzându-l că a fost absent în loc să ajute. 

„Părea că aştepta la cotitură. Nu este o abordare constructivă pentru binele PNL Bucureşti. Are acum posibilitatea să conducă după cum crede că e mai bine. Cu respect, aş recomanda, pentru autoritatea noului Preşedinte de la Bucureşti”, a scris Violeta Alexandru, miercuri, pe Facebook.

Aceasta a mai adăugat că a avut încredere în preşedinţii organizaţiilor de sectoare ale PNL şi în echipele consilierilor, fără a le submina autoritatea. „Ţine de experienţa conducerii unei organizaţii, experienţă pe care eu o am. Când echipele de la sectoare au considerat că este nevoie să intervin, am făcut-o, coordonându-mă cu ei şi preocupându-mă să asigur un echilibru în coaliţia dreptei unite pentru a nu degenera lucrurile în loc să obţinem rezultate pentru bucureşteni”, a mai spus Violeta Alexandru.

Tot marţi seară, premierul a transmis că este întrebat pe stradă de ce nu este tăiată iarba în parcurile din Capitallă, ori de ce nu este ridicat gunoiul. „Şi atunci le spun că eu voi face tot ce pot, voi transmite mesajul către primarul general sau primarul de sector, dar atribuţiile sunt ale primarilor”, a spus Florin Cîţu, adăugând că acţiunile lui Nicuşor Dan sunt decontate de întreaga coaliţie din Capitală care l-a susţinut.

În replică, fosta preşedintă PNL Bucureşti a mai spus că îl susţine pe Nicuşor Dan dincolo de orice interes politic: „Susţin un om la greu, pentru binele Bucureştiului. Ştiu ce a preluat după PSD. Liberalii sunt oameni corecţi. Îmi susţin toţi colegii şi partenerii cu care plec la drum din momentul în care decidem să construim un proiect împreună. A pleca la câteva luni de lângă un coechipier, a nu fi corect cu el e doar un calcul politic mic cu efecte mari asupra Bucureştiului”.

Violeta Alexandru: „Nu îmi plac atacurile între colegi”

Nu în ultimul rând, Violeta Alexandru a subliniat că strategia „când e de rău, nu e treaba mea şi când îmi foloseşte politic, devine treaba mea” denotă lipsă de profesionalism.

„Nu îmi plac atacurile între colegi. Am fost ţinta principală în ultima perioadă. Punctele mele de vedere vor fi întotdeauna exprimate pentru a clarifica lucrurile. Nu foloseşte nimănui crearea de conflicte acolo unde nu sunt. Nu am o problemă să îmi asum tot eu, peste 3 ani, dacă se caută de acum responsabili, pentru rezultatele guvernării locale dar nu ar fi mai bine să ne respectăm şi să muncim?”, a conchis liberala. 

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi seară că în Sectorul 1 al Capitalei divergenţele dintre aleşii locali trebuie tranşate la nivelul coaliţiei, nefiind rolul său, în calitate de prim ministru, să intervină. Cîţu a mai transmis că era o responsabilitate a fostului preşedinte al PNL Bucureşti să intervină în scandalul din sector, fiind vorba despre o coaliţie politică. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite