Violeta Alexandru, atac la Firea în timpul audierilor din comisii: „Vi s-a creat un minister”. Cum se apără ministrul propus pentru portofoliul Familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului, Gabriela Firea, propusă pentru a conduce nou-înfiinţatul Minister al Familiei, a fost contestată de Violeta Alexandru, care i-a transmis că portofoliul a fost creat special pentru aceasta. În timpul şedinţei a fost ridicată şi problema educaţiei sexuale şi a avorturilor ca mijloc de contracepţie, parlamentarul Dan Tănasă cerându-i Gabrielei Firea să le interzică, pe modelul Poloniei.

„Pare că vi s-a creat un minister. Tot ceea ce dumneavoastră aţi prezentat poate să fie făcut de celelalte ministere. Pe dumneavoastră vă va numi preşedintele Iohannis ministru al Familiei, cea care îi spuneaţi că o familie nu este normală dacă nu are copii. Ca să vedeţi ce ironie. Întrebarea mea este următoarea: care este opinia dumneavoastră cu privire la politicile împotriva avortului?”, i-a transmis Violeta Alexandru, fostă membră a Partidului Naţional Liberal, care a demisionat recent alături de Ludovic Orban. 

În replică, Firea i-a transmis că ministerul pe care doreşte să îl conducă este necesar pentru societatea românească. „Din multitudinea de probleme pe care le-aţi ridicat, aţi răspuns primei întrebări, privind necesitatea acestui minister. Nu era nevoie de o sinecură pentru Gabriela Firea, pentru că ea avea loc de muncă şi activitate în Senat şi o familie cu mulţi copii de crescut, nu i s-a dat un job”, a spus social-democrata. 

Deputatul AUR Dan Tănasă i-a cerut acesteia, dacă va conduce ministerul, să interzică educaţia sexuală în şcoli şi avortul ca mijloc de contracepţie. „Sper că sunteţi o persoană cu frică de Dumnezeu şi că veţi bloca demenţa educaţiei sexuale în şcoli, că veţi bloca avortul ca mijloc de contracepţie. Vă cer asta public, în calitate de preşedinte al comisiei de egalitate de şanse pentru bărbaţi şi femei”, i-a spus Tănasă. 

Tot pe acest subiect, parlamentarul USR Tudor Pop a întrebat-o pe Firea dacă susţine dreptul femeilor de a decide pentru propria persoană şi dacă printre politicile pro-natalitate, prevăzute în programul de guvernare, se numără şi interzicerea avorturilor pe modelul Poloniei. 

Gabriela Firea a transmis că susţie libertatea de alegere şi dreptul fiecărei persoane asupra corpului său. „Sunt pentru respectul fiecărei persoane, pentru libertatea de alegere. Pentru viaţa sa, pentru corpul său, pentru sănătatea sa. Trebuie să ajutăm femeile să fie informate, să aibă acces la servicii medicale”, a explicat aceasta. 

În ceea ce priveşte educaţia sexuală în şcoli, Firea a transmis: „Susţin cu tărie, am şi eu copii, ca toţi copiii să beneficieze de educaţie sanitară care să cuprindă şi noţiuni care să se refere la sexualitate, dar să fie realizată de medici, psihologi, şi cu aportul familiei, este foarte important. Nu am înţeles de ce s-a insistat că elevii să poată beneficia de aceste informaţii fără ca părinţii să ştie de ele. Nu cred că un părinte responsabil poate fi împotriva. Şi e esenţial la ce vârstă se realizează acesta educaţie. Sunt de acord să găsim cele mai bune formule astfel încât să avem cât mai puţine mame minore în România, dar fără a afecta în vreun fel la nivel emoţional copilăria”.

După ce a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament, Firea a primit şi un buchet de trandafiri de la un parlamentar PSD. 

Citeşte şi: Firea, despre interzicerea avorturilor: „Voi milita pentru drepturile femeilor de a decide”. Ce spune despre educaţia sexuală în şcoli

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite