Vinerea mare în PSD. Dragnea a convocat de urgenţă CEX-ul partidului

Vinerea mare în PSD. Dragnea a convocat de urgenţă CEX-ul partidului

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a convocat şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD vineri, 21 septembrie, de la ora 12.30. Şedinţa va avea loc în contextul în care miercuri a fost publicată scrisoarea liderilor care îi cer demisia lui Liviu Dragnea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei lideri ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - semnează, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, pe lângă alte 18 solicitări. Cei trei propun ca Vorica Dăncilă să rămână preşedinte-interimar.

Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinut de mulţi lideri judeţeni ai PSD şi va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

Întrebat ce vor face semnatarii şi susţinătorii scrisorii, dacă Liviu Dragnea nu demisionează la şedinţa CEx, Adrian Ţuţuianu a răspuns: ”Noi suntem membri ai PSD. Vă spun de la început că nu plecăm din partid, nici nu vom face altceva, vom continua să ne exprimăm în forurile statutare ale partidului, pentru că nu cred că lucrurile se închid azi sau mâine. Este o scrisoare care trage un semnal de alarmă, am făcut un apel public la toţi parlamentarii PSD, la toţi liderii de filiale, la preşedinţii CJ, la primarii, partidului, consilieri locali, consilieri judeţeni să ni se alăture în acest demers care nu are la bază niciun fel de interese altele decât interesele naţionale şi interesele PSD”.

Vicepremierul Paul Stănescu, omul care l-a adus şi l-a menţinut la putere pe Liviu Dragnea, s-a aflat în spatele revoltei din PSD, potrivit unor surse politice. Stănescu a venit cu o ofertă aproape de nerefuzat: i-a propus lui Dragnea să facă un pas în spate, dar să-şi pună un apropiat în fruntea PSD. Dragnea n-a acceptat, şi acum e la un pas de prăpastie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: