Vila lui Nicolae Ceauşescu, cu robinete de aur, scoasă la vânzare de Guvern: „Nu este rentabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Primăverii, reşedinţa lui Nicolae Ceauşescu în perioada în care acesta a fost şef al statului, va fi scos la vânzare de către RA-APPS, cu argumentul că nu mai este folosit decât de 3-4 delegaţii oficiale pe an, iar costul unei eventuale chirii ar fi foarte mare

Cădirea, aflată pe Bulevardul Primăverii nr 50 din Bucureşti, va fi trecută din domeniul public în cel privat al statului şi oferită la vânzare, conform unui document obţinut de Mediafax.

"Din analiza activităţii curente a rezultat că, practic, acest imobil nu este folosit destinaţiei legale, în cel mai bun caz existând 3-4 delegaţii oficiale pe an care îl utilizează. În raport cu specificul şi cu structura sa funcţională, a rezultat că valorificarea prin închiriere a imobilului din Bd. Primăverii nr.50, fie din perspectiva apartenenţei sale la domeniul public, fie din cea a apartenenţei la domeniul privat al statului, nu este rentabilă. Costurile de întreţinere şi administrare ale clădirii sunt foarte mari, ceea ce ar impune un nivel ridicat al chiriilor plătite de cei care îl folosesc, aspect care conduce la concluzia că închirierea acestei clădiri devine neatractivă în raport cu piaţa concurenţială", se arată în document.

În aceste condiţii, a rezultat faptul că singurul "demers responsabil" din partea RA-APPS pentru valorificarea în bune condiţii a imobilului este trecerea sa din domeniul public în proprietatea privată a statului şi includerea pe lista imobilelor propuse la vânzare, se mai arată în document.

Palatul Primăverii dispune de un teren aferent rămas de 14.830 metri pătraţi.

O parte din terenul din faţa clădirii este delimitat cu un gard pe care sunt amplasate panouri cu inscripţia "Terenul este proprietatea ambasadei statului Kuweit".

Conform datelor istorice, Palatul Primăverii a fost proiectat de arhitectul Cezar Lăzărescu în 1964-1965 după indicaţiile soţilor Ceaşuşescu, iar Elena Ceauşescu s-a ocupat personal de alegerea candelabrelor şi a mozaicurilor, având piscină, solar şi saună.

După revoluţia din 1989, la TV au fost prezentate imagini din clădire, în care soţii Ceauşescu locuiseră în ultimii 25 de ani de viaţă, inclusiv cu baia în care robinetele erau din aur.

FOTO Mediafax 

image

Citeşte şi:

Cum decurgeau întâlnirile dintre Ceauşescu şi liderii străini: pepene adus cu MIG-ul pentru Tito şi zeci de mii de oameni scoşi în stradă pentru dictator

Râmnicu Vâlcea: Mobila din „Vila lui Ceauşescu” este licitată în depozitul fostei Uzine de Armament

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite