Vila Dante va fi închiriată Ambasadei SUA? Ponta: Nici nu confirm, nici nu infirm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat astazi că Regia Patrimoniului şi Protocolului de Stat va semna, zilele viitoare, contractul de închiriere a Vilei Dante cu o ambasadă extrem de importantă

“Vila Dante o va închiria RAAPPS unei amabasade extrem de importante, cu care vom semna contractul mâine sau poimâine.Nu vă pot confirma numele ambasadei până nu smenăm contractul, pot să vă confirm că este vorba despre o ambasadă a unei ţări foarte prietene României şi care-şi permite să plătească o sumă importante”, a anunţat Ponta.

Întrebat dacă este vorba despre amabsada SUA, Ponta a replicat: “Nici un infirm, nici un confirm.
Vila Dante, invocată anul trecut în campania electorală pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu ca posibilă locuinţă după ce acesta îşi va finaliza mandatul, a fost trecută recent în domeniul privat al statului.

Schimbarea statutului juridic a fost realizată de către Guvern prin ordonanţă de urgenţă, din domeniul public, în cel prival al statului, ceea ce oferă posibilitatea Executivului să o închirieze sau să o vândă.

Motivaţia acestei decizii, potrivit Regiei Patrimoniului de Stat (RA-APPS) a fost că prin schimbarea statutului vila Dante poate elimina pierderile şi chiar creşte veniturile Regiei.

Cu aproximativ o lună în urmă, prim-ministrul Victor Ponta a declarat că Guvernul poartă negocieri cu o ambasadă pentru închirierea vilei, la o chirie lunară de peste 20.000 euro.

Vila Dante a devenit un subiect politic în vara anului trecut, în cadrul campaniei pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, Victor Ponta anunţând atunci că posedă mai multe informaţii potrivit cărora şeful statului, după ce îşi va finaliza mandatul, va locui în vila Dante. De asemenea, premierul spunea atunci că Traian Băsescu a făcut reparaţii la Vila Dante de peste un milion de euro din bugetul public. Ulterior, preşedintele a negat informaţia.

Vila Dante are o suprafata desfăşurată de 2.670 de metri pătraţi, zona constuită totalizând 936 de metri pătraţi.

Vila Dante FOTO Mediafax
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite