Viitoarele fapte mari ale doamnei Dăncilă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea comentatorilor politici sunt sceptici în privinţa duratei mandatului d-nei Viorica Vasilica Dăncilă în fruntea PSD. Unii chiar îi prevăd sfârşitul în decembrie 2019. Atunci când în capul doamnei Dăncilă se vor sparge toate oalele sparte după previzibilul eşec al candidatului PSD, oricare ar fi acesta, la alegerile prezidenţiale.

Indiferent dacă prezidenţiabilul PSD trece sau nu de primul tur mai nimeni, în afara lui Gică-Contra, adică Ion Cristoiu, nu crede că PSD ar putea sparge ghinionul şi îşi va vedea omul la Cotroceni.  Aşa că doamna Dăncilă, domnul Teodorovici şi dl. Fifor chiar vor avea ce să deconteze.

Până atunci, până când viaţa va confirma sau nu toate aceste pronosticuri pe care în ceea ce mă priveşte prefer să le iau, şi nu numai din prudenţă, sub beneficiu de inventar având în vedere că doamna Dăncilă s-a dovedit din 26 mai încoace omul surprizelor, un lucru este sigur. Fosta profesoară de Discipline tehnologice de la un biet liceu de mâna a doua din Videle şi fosta umbră supusă a lui Liviu Dragnea nu pare deloc dispusă să fie o prezenţă pur decorativă nici la Palatul Victoria, nici în sediul din Bulevardul Kiseleff al partidului. Doamna Dăncilă a deschis deja robinetul epurărilor , primele capete căzând chiar în această săptămână. Când primarul Robert Negoiţă care, cu numai o seară înainte  o criticase pe un post de televiziune pe cea care pare-se că aspiră să fie pentru PSD ceva între Margaret Thatcher şi Angela Merkel a fost suspendat pentru şase luni din partid. Mai senzaţională fiind însă înlocuirea din funcţia de lider al senatorilor partidului a d-lui Şerban Nicolae. A cărui soartă o repetă pe aceea a tuturor perdanţilor dintr-o competiţie cât de cât democratică din PSD. Dl. Şerban Nicolae nu l-a vrut şi pace pe dl. Mugur Isărescu pentru încă un mandat în fruntea BNR, a făcut opoziţie clară directivelor date de noua şefă şi iată că acum plăteşte.

Iar ceea ce s-a întâmplat în primele zile ale săptămânii pare a fi doar uvertura. Fie că va fi vorba despre o remaniere extinsă, fie că doamna Dăncilă îşi va lua inima în dinţi şi va trece la restructurarea guvernului (aceea pe care a refuzat-o în ultimele săptămâni când încă nu era ea şi, în plus, era terorizată de Liviu Dragnea) sunt indicii că măcar şase miniştri îşi vor pierde posturile. Se mai spune că cinstea de a fi cap de listă îi va reveni doamnei Carmen Dan care o fi fost ea odată vecină cu d-na Dăncilă însă de data aceasta nu mai scapă. Se spune chiar că în ceea ce o priveşte pe doamna Dan, doamna Dăncilă nu va mai aştepta  venirea toamnei, intenţionând să o “descăpăţâneze’’ pe cea cu care schimbase pe vremuri reţete de prăjituri şi chiar un model de sorţ chiar înaintea datei fatidice de 10 august.

Nu am nici un motiv să le plâng de milă nici unuia dintre cei şase despre care se spune că urmează a fi lăsaţi la vatră. Cred doar că lor ar trebui să li se adauge încă vreo câţiva. De la matusalemicul, tupeistul şi nepriceputul Teodor Meleşcanu, la co-semnatarul dezastrului financiar şi bugetar al României, dl. Eugen Orlando Teodorovici. De la Daniel Breaz, incompetentul , îngâmfatul şi agramatul ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale, până la băiatul de mingi care face figuraţie specială pe la Tineret şi Sport. Un oarecare căruia în ruptul capului nu îi pot ţine minte numele. Doar mitocăniile, lipsa de pregătire profesională şi proasta creştere.

Indiferent cât de consistentă va fi aşteptata schimbare de personal din guvern mie oricum mi se pare insuficientă. Fie şi numai pentru motivul că peştele de la cap se împute. Iar doamna Dăncilă nu este în nici un caz Fecioara Maria. Ci doar capul care ar fi primul ce ar trebui să cadă.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite