VIDEO Social-democraţii din Danemarca vor propune excluderea PSD din Partidul Socialiştilor Europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orla Hav
Orla Hav

Orla Hav, parlamentar danez şi unul din liderii Partidului Social-Democrat, a anunţat că socialiştii din Danemarca vor ridica problema excluderii PSD din familia europeană din care face parte, Partidul Socialiştilor Europeni (PES).

Demersul a pornit de la comunitatea românilor din Danemarca, reprezentată de George Forlafu, care a trimis o scrisoare deschisă liderului social-democraţilor din ţară, în care i-au cerut să propună excluderea PSD din grupul politic european.

Scrisoarea, adresată lui Mette Frederiksen (40 de ani), fost ministru al Justiţiei, arată că PSD este un partid social-democrat ”doar cu numele” şi ”recurge la măsuri coercitive pentru a rămâne la putere”. Românii din Danemarca mai acuză PSD de distrugerea justiţiei şi a luptei anti-corupţie, precum şi de administrarea catastrofală a României.

Parlamentarul Orla Hav a declarat că scrisoarea a fost primită, iar problema a fost discutată deja.

„Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului şi suntem foarte îngrijoraţi despre ce vedem şi auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (n.r. PSD din România). Principiile esenţiale ale mişcării social-democrate sunt: Justiţie socială şi democraţie. O condiţie prealabilă pentru a face parte din mişcarea social-democrată este ca, în pratică, aceste două principii de bază să fie respectate. În prezent observăm că Partidul Social Democrat din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului (n.r. Liviu Dragnea) este condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul (n.r. PSD) încearcă să eludeze judecăţile şi ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorităţii sale în parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranţa noastră este spre un partid social democrat autentic care să dezvolte România în Europa”, a spus Orla Hav.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite