VIDEO REPORTAJ Războiul pesediştilor: cum s-a văzut din spatele camerelor. „Nimeni nu mai poate avea inconştienţa mea să se lase ciuruit în asemenea hal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a primit vineri votul de încredere din partea membrilor Comitetului Executiv, la finalul unei şedinţe de nouă ore. Surpriza a fost apariţia unor primari din judeţul Caraş-Severin care au venit să-l susţină pe şeful PSD, cu toate că preşedintele organizaţiei lor fusese mandatat cu un vot împotriva lui.

Şedinţa PSD a tranşat disputele apărute în partid ca urmare a scrisorii în care i s-a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Adevărul” prezintă cum s-a văzut războiul din PSD din spatele camerelor: 

Cei din tabăra puciştilor au ieşit umiliţi din şedinţa CEx a PSD: doar 10 voturi au fost pentru demisia lui Liviu Dragnea, după numărătoarea Gabrielei Firea. Varianta lui Liviu Dragnea arată că doar 8 voturi au fost împotriva sa.

Primii care au ajuns la şedinţă au fost principalii contestatari ai lui Liviu Dragnea, autorii controversatei scrisori prin care au cerut demisia acestuia: primarul Capitalei Gabriela Firea, vicepremierul Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu, însoţiţi de Mihai Tudose, Marian Neacşu, Nicolae Bădălău şi Marcel Ciolacu.

Tabăra cealaltă, condusă de Liviu Dragnea, a ajuns la CEx mai târziu. Codrin Ştefănescu, Marian Oprişan, Claudiu Manda, Lia Olguţa Vasilescu, dar şi premierul Viorica Dăncilă i-au fost alături.

Lucrurile s-au schimbat puţin însă când deputatul PSD Cătălin Rădulescu a început să împingă primarii veniţi din alte judeţe la Bucureşti pentru a-l sprijini pe Liviu Dragnea, în faţa camerelor de filmat, la declaraţii.

„Caraşu’, haide, următorul”, a strigat la un moment dat Rădulescu.

La final, din criza PSD câştigător a ieşit tot Liviu Dragnea, iar voturile împotriva lui, deşi se anunţau numeroase, au rămas doar opt. Sau zece, depinde pe cine întrebi. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că va continua lupta cu statul paralel pentru „a zdrobi acest sistem odios care distruge vieţi în România“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite