VIDEO REPORTAJ „PNL-ul trebuie să creeze locuri de muncă în ţara asta pentru membrii de partid!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Congresul PNL de sâmbătă a fost un prilej bun de a-i întreba pe membrii obişnuiţi al partidului care sunt valorile de dreapta pe care ei le susţin şi le promovează în România. Răspunsurile de-a dreptul halucinante, incoerente şi cu puternice accente de regret al comunismului ceauşist denotă cât de gravă este criza politică din interiorul unuia dintre cele mai mari partide din ţara noastră.

Bucuros nevoie mare, Ludovic Orban şi-a luat sâmbătă în primire partidul pe care a promis să-l readucă la gloria de altădată. Numai că aceasta misiune nu va fi una deloc uşoară. Aşa cum aveam să constatăm în incursiunea pe care am făcut-o la congresul naţional al PNL-ului de la Romexpo, o bună parte din cei prezenţi nu au nici în clin, nici în mânecă cu ideologia presupus de dreapta a partidului. 

Mai mult, la întrebarea simplă „Care sunt valorile de dreapta pe care PNL-ul le promovează în România?”, cei mai mulţi dintre cei cu care am vorbit nu au fost în stare să răspundă. Dincolo de problema gravă de a nu înţelege o întrebare sau de a nu fi în stare să formuleze un răspuns cu subiect şi predicat, mulţi dintre cei intervievaţi au deviat foarte repede spre regrete ale perioadei comuniste, şi-au manifestat dorinţa ca „PNL-ul să fie cu poporul şi să-i ajute pe pensionari”, iar un individ mai insolit şi-a exprimat dorinţa de a reînfiinţa „o şcoală politică de tip Ştefan Gheorghiu”.

Dincolo de umorul involuntar al situaţiei, degringolada ideilor celor filmaţi mai jos trădează slaba cultură politică a indivizilor ce compun coloana vertebrală a partidelor din România, lipsa de creativitate cu care liderii de la Bucureşti înţeleg să facă politică punând cantitatea înaintea calităţii membrilor partidului şi spoiala pe care preşedinţii de partid aleg s-o promoveaze în spaţiul public drept dezbatere politică. 

Când Piaţa striga „PSD şi PNL, aceeaşi mizerie!”, liderii liberali s-au făcut că nu aud şi s-au bucurat că revolta străzii i-a vizat cu precădere pe Dragnea şi ai lui. Mai mult, în aceste zile, când partidul aflat la guvernare îşi dă foc la valiză, PNL-iştii speră la un climat favorabil pentru reinventarea lor pe scena politică. Aceştia sunt o parte dintre actorii cu care se pregătesc să intre în scenă. Atenţie, urmează imagini cu conţinut de anafabetism politic! 

     

VIDEO REPORTAJ „PNL-ul trebuie să creeze locuri de muncă în ţara asta pentru membrii de partid!”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite