VIDEO Regionalizarea se amână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse politice afirmă că PDL şi UDMR au căzut de acord luni, în şedinţa Coaliţiei, să amâne reorganizarea administrativ - teritorială cel puţin până la toamnă, după ce nu au reuşit să se înţeleagă asupra unei variante comune.

Discuţiile în Coaliţie sunt centrate acum pe transferul de atribuţii între autorităţile locale.

UPDTE "Nu mai avem timp să cădem de acord până la 1 iulie. Oricât de mult ne-am dori această reorganizare nu o putem face fără voturi în Parlament... La nivel de instituţii facem reorganizarea pe opt regiuni. Până la toamnă facem reorganizarea serviciilor deconcentrate", a afirmat la rândul ei ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, care a adăugat că o reorganizare a instituţiilor ar aduce zeci de milioane de euro la bugetul de stat.

UPDATE La ieşirea de la discuţii, ministrul de Interne, Traian Igaş, a afirmat că nu ar trebui să fie o amânare prea lungă a regionalizării.

Aseară, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a afirmat: "Regionalizarea se va realiza oricum. Eu cred că se va face înainte de alegerile locale din 2012".

Acesta susţinea că nu ştie dacă se va face în formula "8+2" propusă de Traian Băsescu sau în cea de 16, propusă de UDMR. "UDMR vrea  regiuni mai mari, nu neapărat cele 16. Şi ei şi-au dat seama că versiunea "8+2" le-ar face pe cele două judeţe, Harghita şi Covasna,să rămână în urmă", a adăugat el. Vezi aici mai multe detalii.

Sâmbătă, UDMR a decis să ceară PDL să amâne discuţiile pe această temă până după alegerile locale de la anul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite