VIDEO Referendumul, între Ferentari şi Primăverii: de la chef de chef la indiferenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Am fost în inima Capitalei şi în Ferentari să observăm scrutinul
Am fost în inima Capitalei şi în Ferentari să observăm scrutinul

Referendumul a eşuat în mod neaşteptat, lăsându-ne să descoperim o altă faţă a României, care a luat prin surprindere politicienii de la putere, Coaliţia pentru Familie şi Biserica Ortodoxă Română. În cele două zile de consultare a poporului, Adevărul a luat pulsul străzii, al bisericii şi al secţiilor de votare, în sectoarele 1 şi 5 din Capitală, pentru a afla ce s-ar fi schimbat în România.

În zilele premergătoare surprinzătorului rezultat, lucrurile păreau să stea diferit. La secţiile de votare din cartierele Primăverii şi Ferentari nu erau de găsit persoanele care să fi pus ştampila pe „Nu“, dar se simţea starea de confuzie. Cetăţenii au venit cu intenţia de a le spune NU homosexualilor, însă recunoşteau că n-au înţeles întrebarea de pe buletinul de vot.

„Ce să se schimbe de luni? De luni... nu se schimbă nimic“, a recunoscut un cetăţean. „Trebuie să schimbe mentalitatea oamenilor, nu se schimbă ceva dramatic sau deosebit“, a spus altul, convins că referendumul are doar scopul întăririi valorilor creştine.

„Am votat ca să... ne căsătorim femeie cu bărbat, să facem copii, să ne protejăm copiii“, ne-a explicat o femeie în vârstă, repetând textul propagandistic care a circulat în scris şi prin viu grai în fiecare colţişor al României. „Lumea s-a speriat, nu ştie ce să mai voteze“, a mai spus un domn.

Mesajul politico-creştin a continuat la slujbele de duminică dimineaţa, după o zi în care creştinii nu dăduseră buzna la secţiile de vot. În şoaptă, credincioşii se întreabau ce treabă are politica cu credinţa şi observă cum „nici slujbele nu mai sunt“ ce erau odată.

Tot duminică dimineaţa, cartierul Ferentari se pregătea de Festivalul Recoltei, iar oamenii "neduşi" la biserică n-au ajuns nici la secţia de votare, recunoscând cu o bere în faţă că nu prea îi interesează de spectacolul de dincolo, de pe scena politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite