VIDEO După „parlamentală” şi „douăzeci - douăzeci”, Dăncilă s-a făcut de râs şi în faţa premierului italian. „Suntem parteneri privelegiaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Dăncilă s-a întâlnit joi cu premierul italian, Paolo Gentiloni, cu care a susţinut ulterior o conferinţă de presă comună, în cadrul căreia aceasta a făcut o nouă greşeală de exprimare. „România şi Italia sunt parteneri privelegiaţi”, a declarat Dăncilă, vrând să spună, de fapt, „privilegiaţi”. Cele mai recente două gafe ale premierului român au fost pronunţarea anului 2020 ca „douăzeci-douăzeci”, dar şi „sesiune parlamentală”,

Premierul României, Viorica Dăncilă, s-a întâlnit joi cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, pentru a discuta relaţiile dintre cele două state. În cadrul conferinţei de presă comune, Dăncilă a făcut însă o nouă gafă în exprimare, amintind că România şi Italia sunt „parteneri privelegiaţi”, în loc de „privilegiaţi”. 

„Vizita domniei sale are loc într-un moment simbolic, marcarea a două decenii de parteneriat strategic, respectiv un deceniu de la parteneriatul strategic consolidat. Dorinţa noastră, o dorinţă pe care am discutat-o, este de a consolida şi de a întări relaţiile bilaterale, relaţii bilaterale excelente pe care le avem şi în acest moment. România şi Italia sunt parteneri privelegiaţi, puternic legaţi din punct de vedere istoric, cultural şi lingvistic şi care împărtăşesc aceeaşi viziune privind o Europă unită, solidară şi puternică”, a spus Dăncilă.

>

Viorica Dăncilă a mai anunţat că de îndată ce se va stabili componenţa viitorului guvern italian, cele două cabinete vor avea o şedinţă comună.

„Am agreat împreună cu premierul italian faptul că, imediat ce se va constitui viitorul Guvern italian, să avem o şedinţă comună, care ar putea contribui la diversificarea, dar şi consolidarea cooperării sectoriale foarte bune deja între ţările noastre, în domenii precum securitate şi apărare, domeniile economice, energie, mediu, agricultură, justiţie şi afaceri interne, sănătate, cultură şi educaţie”, a declarat premierul, după întâlnirea avută la Palatul Victoria cu Gentiloni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite