VIDEO Paleologu afirmă că îl susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei în cazul în care nu se va reveni la alegeri în două tururi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Paleologu - FOTO Eduard Enea
Theodor Paleologu - FOTO Eduard Enea

Fostul candidat PMP la prezidenţiale Theodor Paleologu a afirmat vineri într-un videoclip pe Facebook că îl va susţine pe Nicuşor Dan pentru Primâria Generală a Capitalei, în cazul în care nus e va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Pe Nicuşor Dan, aşa cum am zis şi în trecut”, a declarat Theodor Paleologu într-o înregistrare publicată pe pagina acestuia de Facebook în care a răspuns la mai multe întrebări.

„Această situaţie trebuie luată în vedere mai cu seamă dacă nu se revine la alegerea primarilor în două tururi. Premierul şi preşedintele au promis acest lucru. Să vedem dacă vor reuşi şi vor vrea să se ţină de promisiune. Dacă primarii vor fi aleşi în continuare într-un singur tur va trebui să avem din start un candidat unic în Bucureşti şi opţiunea mea în acest moment este Nicuşor Dan. E drept că exista diferite sondaje, e drept că numele meu este vehiculat şi spre suprinderea mea stau foarte bine în acest sondaje”, a subliniat Paleologu.

Momentul în care Paleologu răspunde pe cine va susţine la Primăria Capitalei - 4.10

Cu toate astea, la începutul lunii decembrie Traian Băsescu afirma că Paleologu va fi candidatul PMP şi la Primăria Capitalei, la alegerile de anul viitor, în timp ce Eugen Tomac, liderul formaţiunii, va candida pentru Primăria Sectorului 1.


„Văd că partidele s-au apucat să îşi facă liste şi astăzi la partid Tomac a luat o decizie cu privire la candidaţi. Din partea PMP, care are peste 10%, în Bucureşti o să fie Theodor Paleologu la Primăria Capitalei, Eugen Tomac la Sector 1, Mihail Neamţu la Sectorul 2, Ioana Constantin la Sectorul 3, Ştefănel Marian la Sectorul 4, Lucian Iliescu la Sectorul 5 şi Ştefan Florescu la Sectorul 6. Sunt oameni care au crescut şi sunt convins că vor face performanţă”, afirma Traian Băsescu.

Ulterior, Paleologu cataloga drept dezinformare prezentarea sa drept candidatul popularilor la Primăria Generală.

„Tipică dezinformare de presă: «Paleologu îşi anunţă o nouă candidatură». Unde? Cînd? N-am anunţat nimic. Bazîndu-se rezultatele PMP în Bucureşti, Traian Băsescu a evocat o serie de posibile candidaturi în capitală. Convingerea mea este că «dreapta» trebuie să aibă candidaţi comuni la alegerile locale. Şi cred că nu poţi ignora 10% din electoratul bucureştean”, scria Paleologu pe Facebook pe 9 decembrie.

Anunţul lui Theodor Paleologu privind susţinerea lui Nicuşor Dan vine şi în contextul în care acesta din urmă a fost desemnat candidatul USR pentru alegerile pentru Primăria Capitalei care vor avea loc anul acesta. USR va merge în campanie alături de PLUS, care l-a desemnat deja pe fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu drept candidat. Luna aceasta, USR-PLUS va decide care dintre cei doi candidaţi va fi desemnat să reprezinte alianţa pentru alegerile pentru Primăria Capitalei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite