VIDEO Maria Grapini se răsteşte la Donald Tusk în plenul Parlamentului European. „Lăsaţi două state pedepsite: România şi Bulgaria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Grapini FOTO Mediafax Alexandru Dobre
Maria Grapini FOTO Mediafax Alexandru Dobre

Europarlamentarul Maria Grapini a avut în plenul Parlamentului European o intervenţie în care e surprinsă cum ridică tonul la Donald Tusk, fostul preşedinte al Consiliului European, căruia îi aduce mai multe acuze. Ulterior, Grapini a emis un comunicat de presă despre sine, titrat - „Maria Grapini, şah mat la Donald Tusk!”.

„Domnul preşedinte Tusk, ce lăsaţi moştenire în faţa Consiliului ? Lipsă de transparenţă, total dezechilibru în instituţiile europene. Mai lăsaţi o strategie incoerentă privind lărgirea Uniunii Europene (...) şi lăsaţi două state pedepsite: România şi Bulgaria. Deşi aveţi rezoluţia Parlamentului şi aţi promis de nenumărate ori cu România şi Bulgaria în Schengen. Întrunim toate condiţiile tehnice din 2011”, afirmă Grapini în plenul Parlamentului.

Donald Tusk e surprins în imagini cum priveşte confuz către eurodparlamentarul român şi apoi se amuză.

Ulterior, Maria Grapini a emis un comunicat de presă despre ea însăşi, titrat „Maria Grapini, şah mat la Donald Tusk”, în care spune că nu şi-a schimbat atitudinea şi că în plen a avut un „discurs percutant”.

„Prima intervenţie a Mariei Grapini, în plenul Parlamentului European din noua legislatură, de joi, 4 iulie, a confirmat practic faptul că promisiunea făcută alegătorilor săi este pe deplin respectată. Europarlamentarul nu şi-a schimbat nici linia, nici atitudinea, nici poziţia”, se arată în comunicatul transmis de eurodeputat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite