VIDEO Klaus Iohannis, interviu în germană pentru Deutsche Welle: „Am fost convins că voi câştiga alegerile“

VIDEO Klaus Iohannis, interviu în germană pentru Deutsche Welle: „Am fost convins că voi câştiga alegerile“

Klaus Iohannis FOTO Adevărul

Într-un interviu acordat publicaţiei germane Deutsche Welle, preşedintele ales Klaus Iohannis vorbeşte despre victoria câştigată în alegerile prezidenţiale în urmă cu trei săptămâni, spunând că, deşi el era convins că va câştiga, rezultatul i-a surprins şi „i-a zdruncinat“ pe adversarii săi politici.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am fost cu adevărat convins de la bun început că voi câştiga alegerile. Am realizat că trebuie să se întâmple ceva, că oamenii aşteaptă o schimbare, o înnoire. Asta m-a încurajat să merg mai departe în această competiţie. Şi tot acest lucru mi-a dat certitudinea de la bun început că am o şansă foarte mare”, a spus Klaus Iohannis în interviul acordat, în germană, publicaţiei Deutsche Welle, potrivit DIGI 24. El a mai spus că advesarii politici nu au fost pregătiţi pentru acest rezultat, care i-a luat prin surpindere şi „i-a zdruncinat”.

Vreau un alt tip de politică în România. Mai puţin spectacol şi mai putine discursuri inutile şi mai mult soluţii. În plus, mi-am propus să fiu un alt tip de preşedinte. Vreau să fiu un preşedinte care să unească ceea ce trebuie să stea unit. În plus, vreau sa fiu un arbitru dur, dar corect în peisajul politic românesc“.

Klaus Iohannis pentru DW

„Poate nu chiar de la începutul campaniei, dar la scurt timp după începerea ei, am pus tema luptei anticorupţie în centrul discursului meu. Asta s-a şi suprapus, din pură întâmplare şi cu acţiunile DNA din ultimele săptămâni. Un lucru binevenit şi care trebuie continuat”, a spus preşedintele ales.

„E nevoie de un un sistem de învăţământ ca în Germania“

Klaus Iohannis a vorbit şi despre lucrurile pe care vrea să le schimbe în România, explicând că îşi doreşte un sistem de educaţie ca în Germania.  „Dacă ne uităm la şcoală, vedem că e nevoie de un sistem de învăţământ dual, similar cu ceea ce există în Germania, pentru că nu toată lumea vrea să dea bacalaureatul după 12 clase şi să se ducă la facultate. Sunt mulţi care vor să înveţe o meserie simplă, dar bună. Acest lucru nu este posibil în acest moment. În Sănătate, pacientul nostru este undeva la periferia sistemului. Trebuie să fie în centrul lui, doar aşa poate fi îmbunătăţit sistemul”, crede preşedintele ales.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările