VIDEO Iohannis, întrebat de ce ar trebui să-l mai voteze românii: „Valorile mele sunt OK“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis a participat la dezbaterea „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societatea civilă”. FOTO: Adevărul
Klaus Iohannis a participat la dezbaterea „Preşedinte sau cetăţean/ om politic şi societatea civilă”. FOTO: Adevărul

Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent marţi la Mezanin (Palatul Universul) într-un dialog cu publicul, pe tema „Preşedinte sau cetăţean / om politic şi societate civilă”. Discuţia a avut loc în cadrul festivalului de film documentar One World Romania (15-24 martie), ajuns la cea de-a 12-a ediţie.

Dialogul dintre public şi preşedintele Klaus Iohannis, organizat de One World Romania, a avut drept prim scop încercarea de a afla dacă un om politic mai poate reprezenta societatea civilă.

În cadrul dezbaterii s-au atins mai multe subiecte printre care şi cel a alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis fiind întrebat de un tânăr din sală de ce ar trebui românii să îl voteze pentru un al doilea mandat. 

De ce să mă voteze? Cred că sunt câteva argumente rezonabile. Valorile mele, baza de valori sunt… OK. Stat de drept, libertate, dezvoltare, echitate, alianţă transatlantică“, a fost răspunsul preşedintelui, înainte de a declara că nu doreşte să îşi facă la această dezbatere campanie electorală. 

Un alt subiect important dezbătut a fost cel al referendumului pentru justiţie, preşedintele spunând că este „aproape hotărât” să convoace un referendum pentru data de 26 mai, când vor avea loc alegerile parlamentare.

Oamenii aflaţi în sală şi-au exprimat nemulţumirea faţă de aparenta pasivitate a preşedintelui României: „Noi cumva am tot aşteptat la o prezenţă mai puternică a domnului preşedinte, pe care nu am văzut-o atât de mult, din păcate.”

Întrebat dacă are regrete în legătură cu primul săi mandat, Klaus Iohannis a declarat că singurul său regret este că nu a avut noroc de un guvern cu care să colaboreze pentru a rezolva marile probleme ale României. O guvernare pe care a comparat-o cu cea din timpul comunismului: 

„Am, aşa, un sentiment extrem de neplăcut de deja-vu. Ştim că lucrurile merg prost, toţi ne spunem că merg prost, vedem că merg prost şi ei se duc la televizor şi ne povestesc că va curge lapte şi miere. Eu am trăit exact jumătate din viaţa mea într-o perioadă când mi s-a garantat negru pe alb că viitorul este de aur. Nu a fost, a fost un viitor negru.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite