VIDEO Ce etichete i-a aplicat Traian Băsescu lui Victor Ponta de-a lungul timpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Relaţia dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu este presărată cu numeroase ironii şi acuze aruncate reciproc FOTO Adevărul
Relaţia dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu este presărată cu numeroase ironii şi acuze aruncate reciproc FOTO Adevărul

Relaţia dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta a produs scântei de-a lungul timpului. Discursurile publice ale preşedintelui Traian Băsescu au lăsat în urmă câteva etichete memorabile, pe care şeful statului i le-a aplicat premierului.

În ciuda acordului de coabitare între preşedinte şi premier, relaţiile tensionate dintre cei doi continuă. În discursul susţinut astăzi, Traian Băsescu a evitat să îi pronunţe numele lui Victor Ponta, dar l-a numit în mai multe rânduri „dezamăgitul" sau „dezamăgitul naţional".

Preşedintele făcea referire la făcea referire la afirmaţiile lui Victor Ponta, după ce s-a anunţat bugetul multianual al UE. „Acesta ar fi tratamentul pe care „dezamăgitul naţional” (referire la premierul Victor Ponta, n.r.) mi-l aplică mie", a spus preşedintele.

„Sunt foarte dezamăgit de rezultatul final, pe care oricum îl prezentăm să pară mai bun, când de fapt este foarte rău faţă de propunerea de 48 miliarde euro făcută iniţial de Comisia Europeană şi preşedintele Barroso. România a obţinut 39 miliarde euro, deci am pierdut 9 miliarde euro faţă de propunerea iniţială", era declaraţia lui Victor Ponta, la care a plecat eticheta pusă de preşedintele Traian Băsescu.  

Băsescu: „Ponta când vine la mine este un pisic, un pisicuţ"

„Victor Ponta, când vine la mine, e ca un pisic, ca un pisicuţ, «da, domnule preşedinte, da domnu' preşedinte» şi după ce iese şi ajunge la Palatul Victoria sau ajunge ... se vede cu un microfon în faţă vorbeşte cum vedeţi", a fost o altă etichetă aplicată de Traian Băsescu lui Victor Ponta.

Declaraţiile preşedintelui veneau înainte de a-l desemna pe Victor Ponta premier pentru a doua oară. Tot în acelaşi context, Traian Băsescu a spus că „în politică mai înghiţi şi o broască râioasă, dar niciodată porci".

Preşedintele şi-a continuat atacurile la adresa lui Victor Ponta pe care l-a numit, printre altele, „prost" sau "mitoman". "El e mitoman, e bolnav din punctul ăsta de vedere, cum e Crin Antonescu bolnav de somn, omul ăsta e bolnav de minciună. E mitoman", a adaugat el.

„Dottore" Victor Ponta

„Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!", a fost una dintre afrmaţiile care au stârnit unul dintre scandalurile politice majore ale anului 2012.

Preşedintele Traian Băsescu îl acuza pe Victor Ponta că nu l-a anunţat de trecerea ICR din subordinea Preşedinţiei, în subordinea Senatului. La finalul declaraţiei de presă, Traian Băsescu a lăsat să scape această afirmaţie „Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!".

La vremea respectivă, declaraţia preşedintelui a fost considerată o avertizare a aceea ce avea să urmeze. La scurt timp, revista Nature a dezvăluit că premierul Victor Ponta şi-a plagiat lucrarea de doctorat. Informaţia a stârnit valuri pe scena politică, iar Victor Ponta s-a ales şi cu eticheta de „întâiul plagiator al ţării".


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite