VIDEO Cum au descifrat senatorii Legile lui Dumnezeu: „Trei miliarde de bărbaţi fără o femeie nu pot procrea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Senatul a adoptat, marţi, proiectul de lege privind modificarea Constituţiei, astfel încât familia să se întemeieze pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu între soţi. În acelaşi timp  comunitatea LGBT a protestat faţă de proiectul privind familia tradiţională.

Marţi, senatorii României au arătat că Dumnezeu este în tot şi în toate, chiar şi în politică, aşa că şi-au unit forţele pentru a da o lege „în numele Domnului“.

Argumentele politicienilor pentru revizuirea Constituţiei au adus în centrul dezbaterii dimensiunea religioasă, îngrijorarea faţă de procreere şi s-au dus chiar şi până la creaţionism şi Teoria Big Bang-ului.

Procreerea se poate face numai între un bărbat şi o femeie. 3 miliarde de bărbaţi fără o femeie nu pot procrea. 4 miliarde de femei fără un bărbat nu pot procrea. Asta nu e o chestiune pe care să o fixăm noi prin Constituţie, printr-o lege dată de Parlament. Este o lege naturală, este o lege care vine din Creaţie“, a rostit senatorul PSD Şerban Nicolae de la tribună, mărturisindu-şi credinţa faţă de Dumnezeu şi negând „teoria unei mari explozii“. „Să nu vă supăraţi pe mine, nu am întâlnit nicăieri în lume, în nicio ipostază, o explozie care să fie creat ceva, în afară de haos“, a mai spus acesta referindu-se, probabil, la teoria ştiinţifică a creării Universului, intitulată şi Teoria Big Bang (Marea Explozie).

Un alt argument al senatorului PSD pentru necesitatea modificării Constituţiei a fost că formularea actuală „familia se întemeiază pe căsătoria între soţi“ este ambiguă şi ne poate duce până în pragul absurdului din care putem înţelege că „nu trebuie să ne rezumăm la doi soţi“ sau „nu trebuie să ne rezumăm la soţi oameni“.

De cealaltă parte, în jur de 200 de membri ai comunităţii LGBT şi susţinători ai acesteia au protestat în Piaţa 21 decembrie 1989 faţă de această iniţiativă legislativă, militând pentru drepturi egale şi  transmiţându-le politicienilor mesajul: „Lăsaţi-ne să iubim!“, convinşi că nu trebuie să-l amestecăm pe Dumnezeu în politică.

Proiectul legislativ de modificare a Constituţiei a trecut cu 107 voturi „pentru“,13 voturi „împotrivă“ şi şapte abţineri. Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie.  

Care a fost atmosfera, în reportajul video de mai jos:

.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite