VIDEO Dan Barna, de la mitingul din Piaţa Victoriei: „Este un abuz incredibil când un stat decide să-şi gazeze propriii cetăţeni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele USR, Dan Barna, care participă la mitingul din Piaţa Victoriei pentru a strânge semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice“, spune că Jandarmeria a fost gazele lacrimogene la fiecare jumătate de oră, deşi în piaţă „este o atmosferă liniştită şi normală, nu este nimeni violent sau agresiv“. Dan Barna susţine că jandarmii sunt cei care incită manifestanţii şi vor să distrugă protestul paşnic al românilor din diaspora.

„Sunt de două ore aici, cam o dată la jumătate de oră s-a dat uşor, acum s-a dat un jet foarte tare, un jet de gaze lacrimogene. Toţi oamenii sunt iritaţi, revoltaţi. Eram aici în mijlocul Pieţei, adunam semnături, este o atmosferă liniştită şi normală şi totuşi jandarmii reuşesc să incite şi să distrugă această manifetare paşnică“, a declarat Dan Barna, din Piaţa Victoriei, unde se află alături de mai mulţi membri USR şi strânge semnături pentru campania "Fără penali în funcţii publice".

Barna a taxat atitudinea Jandarmeriei, evidenţiind mai ales faptul că în Piaţă se află şi copii: „Este revoltător ce se întâmplă, este un abuz incredibil când un stat decide să-şi gazeze propriii cetăţeni care vin să protesteze cum fac de un an şi jumătate. Sunt copii aici, sunt plini de lacrimi şi le curge nasul în mod teribil, pentru că nişte jandarmi revoltaţi şi tembeli, nu putem să-i definim altfel, au hotărât să dea cu gaze lacrimogene, în situaţia în care nu exista nicio violenţă masivă“, spune preşedintele USR.

Noi incidente au avut loc în Piaţa Victoriei, după ce unii protestatari au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, iar jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor medical. În Piaţa Victoriei se află câteva mii de manifestanţi şi în continuare sosesc grupuri de oameni, care sunt primiţi cu aplauze de cei aflaţi deja în piaţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite