Imagini cu şeful PSD Cluj Liviu Alexa în timp ce bea spirt şi foloseşte un limbaj suburban. „Sărakilor!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginile în care Alexa, şeful PSD Cluj, Liviu Alexa, apare bând spirt şi discutând în limbaj suburban nu sunt filmate la 1 decembrie 2019, cum eronat am scris în articolul iniţial. Ele au fost postate pe Facebook în urmă cu doi ani chiar de Liviu Alexa, când acesta nu avea nici o legătură cu politica.

ERATĂ: Imaginile în care Alexa, şeful PSD Cluj, Liviu Alexa, apare bând spirt şi discutând în limbaj suburban nu sunt filmate la 1 decembrie 2019, cum eronat am scris în articolul iniţial. Potrivit G4Media, acestea au fost postate pe Facebook în urmă cu doi ani chiar de Liviu Alexa, când acesta nu avea nici o legătură cu politica. Ele fac parte dintr-o serie de clipuri în care fostul ziarist ironiza deschiderea clubului de noapte Nuba din Mamaia. Ne cerem scuze pentru documentarea deficitară a subiectului.


Liderul PSD Cluj Liviu Alexa este recunoscut pentru atacurile sale asupra jurnaliştilor clujeni, dar şi asupra chiar a colegilor de partid.

La sfârşitul lui octombrie acesta a lansat un atac fără precedent la adresa unei colege din PSD care a anunţat că va vota Guvernul Orban.

 „Cristina Burciu este o amibă politică, care nu are capacitatea de a lua decizii politice de capul ei, ea fiind o mătuşică de 50 de ani urcată de la curul vacii spre deputăţie. Proxenetul său politic, primarul Cristian Matei e adevăratul creier al acestei decizii. Căci Cristina Burciu în trei ani de parlamentarism nu a produs nimic concret pentru clujeni, ba din contră, a consumat salarii de 6000 de euro lunar de la Camera Deputaţilor, dormind în papuci”, a declarat Liviu Alexa pentru ziarul pe care îl patronează, Ziar de Cluj.

VIDEO Youtube

Totodată, în urma atacurilor asupra jurnaliştilor, şi ONG-urile internaţionale sesizate de Asociaţia Profesioniştilor din Cluj (APPC) au reacţionat: „limbajul ofensator folosit de liderul PSD Cluj este incompatibil cu cel al reprezentantului unei instituţii politice”.

 „Reporteri fără Frontiere şi ActiveWatch condamnă agresiunile preşedintelui PSD Cluj asupra jurnaliştilor
 
Asociaţia Profesioniştilor de Presă Cluj solicită preşedintelui PSD, Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă să intervină în vederea restabilirii unei comunicări decente între PSD Cluj şi reprezentanţii presei. De la instalarea sa în funcţia de preşedinte interimar al PSD Cluj, conform semnatarilor scrisorii, Liviu Alexa a folosit pe site-ul ziardecluj.ro pe care îl deţine un limbaj vulgar şi agresiv la adresa unor ziarişti din localitate – expresii reproduse în scrisoarea deschisă, alături de comportamente similare din perioada anterioară identităţii sale politice. Mai mult, într-o replică la această scrisoare deschisă, Liviu Alexa foloseşte din nou un limbaj agresiv împotriva membrilor Asociaţiei Profesioniştilor de Presă Cluj.
 
Asociaţiile Reporteri fără Frontiere şi partenera sa din România, ActiveWatch, susţin protestul ziariştilor din Cluj şi consideră că limbajul ofensator folosit de liderul PSD Cluj este incompatibil cu cel al reprezentantului unei instituţii politice. Mai mult, cât timp PSD este un partid aflat la guvernare, agresivitatea limbajului unui lider PSD constituie o ameninţare directă asupra libertăţii de exprimare din România, situaţie incompatibilă şi inacceptabilă într-o ţară care aspiră la statutul de democraţie europeană.
 
Asociaţiile noastre solicită, aşadar, o grabnică luare de poziţie a conducerii naţionale a PSD cu privire la comportamentul lui Liviu Alexa, preşedinte interimar al PSD Cluj”, se arată în scrisoarea acestora.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite