VIDEO În timp ce Mihai Tudose şi liberalii se porcăiau în Parlament, un deputat PMP îşi număra banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD a transformat chemarea premierului Mihai Tudose în Parlament pentru a da explicaţii despre starea economiei într-un prilej de a promova încă o dată faptul că Guvernul PSD-ALDE bifează cât mai multe promisiuni din programul anunţat în campanie. Pe de altă parte, aceştia au tăcut mâlc în ceea ce priveşte teme controversate cum e cazul scumpirii benzinei şi motorinei, cu toate că liderii din PNL şi USR i-au provocat pe aceste subiecte.

Opoziţia a încercat să înceapă dezbaterea din Camera Deputaţilor în forţă, însă persoana responsabilă de „urecherea“ lui Tudose pe teme ca TVA plătit într-un cont separat sau scumpirea carburanţilor, Raluca Turcan, nu a reprezentat un interes pentru deputaţi. Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a butonat în permanenţă telefonul, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a aţipit, în timp ce Victor Ponta s-a amuzat cu noii săi colegi de partid, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu, plus independentul Remus Borza.

Noi „recorduri“
Pe de altă parte, premierul Tudose le-a mulţumit celor din PNL că l-au chemat în Parlament să arate „cât de bine o duc românii“. Tudose s-a lăudat cu faptul că PSD a reuşit să ducă România la o creştere economică de 5.8%, că în luna iulie investiţiile au fost de 2,4 miliarde lei, adică dublul mediei lunare din primul semestru şi cu 33% mai mult faţă de iulie 2016, când era Guvern tehnocrat. Nu în ultimul rând, acesta a vorbit de noi „recorduri“, adoptând asfel discursul şefului său de partid, Liviu Dragnea. 120.000 de locuri au fost create de PSD în 2017, potrivit lui Tudose, iar guvernul său s-ar bucura de cel mai mic număr de şomeri din ultimii 21 de ani, adică ar fi la nivelul guvernării Văcăroiu.

Performanţele PSD au fost reluate la microfon de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, demnitar care a vorbit de creşterea salariului minim şi de creşterea burselor studenţilor, dar nu s-a ferit de teme controversate precum Pilonul II de pensii sau trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, ceea ce ar duce la diminuarea salariului în mână.

Prunele distilate şi dicţia
Aproape toţi vorbitorii Opoziţiei au avut discursuri care nu au agitat spiritele, cu excepţia deputatului liberal Florn Roman, cel care s-a lansat în atacuri la adresa lui Tudose şi Dragnea.  „Domnule prim ministru, să nu vă supăraţi, la noi în Ardeal e o vorbă, parcă aveţi prune în gură. Dar nu prune d-alea de care ştim noi, sunt prune d-alea mai distilate, parcă vorbiţi turceşte. Rugămintea mea este când veniţi în faţa Parlamentului să încercaţi să vorbiţi româneşte“, a declarat Roman, care l-a făcut pe Tudose premier marionetă, adevărul şef al Guvernului fiind, după părerea deputatului PNL, „teoristul fiscal“ Liviu Dragnea. „Ne cerem scuze că am avut o creştere economică mai mare decât cea estimată“, a răspuns Tudose.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite