Victoria Nuland: Corupţia rămâne o problemă pentru România. Este cancerul care slăbeşte democraţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adjunctul secretarului de Stat american, Victoria Nuland FOTO Mediafax
Adjunctul secretarului de Stat american, Victoria Nuland FOTO Mediafax

Adjunctul secretarului de Stat american, Victoria Nuland, a declarat luni, la o conferinţă de presă susţinută în Croaţia, că în România corupţia rămâne o problemă, motiv pentru care SUA colaborează cu ţara noastră în sensul pregătirii procurorilor care se ocupă de aceste cazuri.

„În România, avem un parteneriat prin care pregătim procurorii să identifice, să investigheze şi să trimită în judecată cazurile de corupţie. Corupţia rămâne o problemă în această regiune.

Este cancerul care slăbeşte democraţiile, creşte somajul şi tulburările civile. Deschide vulnerabilităţi pe care autocraţii, statele petrolifere şi extremiştii violenţi le exploatează, deschizând uşi prin care cumpără politicieni, subminează guvernarea democratică şi statul de drept. Pentru a limita acţiunea forţelor anti-democratice, SUA colaborează cu Europa Centrală şi de Est în Emerging Donor Challenge Fund“, a spus Nuland, în Croaţia.

Citeşte şi:

FOTO Victor Ponta este inculpat. Procurorii au cerut o expertiză financiar-contabilă şi vor să pună sechestru pe o parte din averea acestuia

Victor Ponta a fost, luni, la DNA, unde a fost informat că i s-a schimbat încadrarea juridică iar de astăzi este inculpat în dosarul în care este acuzat de corupţie. Mai mult, o parte din bunurile acestuia vor fi puse sub sechestru. La ieşirea din sediul instituţiei, acesta a precizat că procurorul a dispus o expertiză financiar-contabilă, urmând ca la finalul acesteia să fie audiat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite