Victor Ponta, despre măsurile de austeritate: „De la 1 iulie, reducem TVA la pâine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a afirmat duminică seara că anul acesta va exista o reducere a TVA la pâine, “la 9% pe tot lanţul de producţie”, urmând ca această măsură să fie aplicată şi în cazul altor produse.

“De la 1 iulie la 31 decembrie, facem un experiment. TVA-ul la pâine îl reducem la 9% pe tot lanţul de producţie. În felul ăsta, o să reducem evaziunea fiscală şi atunci ne permitem mai departe, găsim alte produse la care putem aplica acest sistem.

E foarte important să avem un parteneriat între Guvern şi cei care produc. Eu cred că poate exista acest parteneriat şi cei cinstiţi sunt mai mulţi decât cei care vor să evazioneze”, a declarat premierul la Antena 3.

În altă ordine de idei, întrebat când se deblochează posturile de la stat, Ponta a răspuns că anul trecut au fost deblocate “cele mai multe posturi la Sănătate, Educaţie”.

“Practic, în 2012 am angajat absolvenţii din 2011 ai Academiei de Poliţie. Pe de altă parte, am spus că pot fi reduse cheltuielile, dar mergând în fiecare instituţie centrală şi văzând câte posturi sunt ocupate inutil, neocupate. 

Spre deosebire de Boc care a venit şi a zis că tăiem de la toată lumea 25%, eu din ianuarie le-am spus colegilor mei: «uitaţi-vă şi veniţi să îmi spuneţi de ce cheltuieli de personal nu aveţi nevoie». S-au angajat în ultimii ani, când se dădeau afară 10.000 de poliţişti, s-au angajat oameni o mulţime”, a explicat prim-ministrul. 

De asemenea, premierul a vorbit şi despre reducerea cu 15% a cheltuielilor de personal şi a subliniat că nu va fi vorba despre o scădere a salariilor.

“Din cheltuieli de personal, 15% pe care fiecare ministru le poate găsi, nu tăiem salarii”, a subliniat el şi a adăugat: “vorbim de ministere, autorităţi, agenţii şi oficiile teritoriale ale acestor autorităţi centrale”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite