Victor Ponta: ,,Vreau modificarea Constituţiei în 2013“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voctor Ponta doreşte modificarea Constituţiei FOTO Arhiva Adevărul
Voctor Ponta doreşte modificarea Constituţiei FOTO Arhiva Adevărul

Victor Ponta îşi doreşte un nou model de societate în care ,,să ne ascultăm mai mult şi să ne războim mai puţin".

,,România a închis un ciclu politic, social, anul trecut. Acum, cu o nouă realitate politică şi cu forţe proaspete, reformatoare, trebuie să ne punem într-o direcţie cu care să fie de acord întreaga societate. În ultimii ani a fost un sentiment de război, Guvernul era într-un război cu populaţia, Parlamentul era într-un război intern. Deciziile cele mai importante, precum modificarea Constituţiei, pe profilul nostru de societate, pot fi luate nu bătându-ne unii cu alţii, ci convingându-ne şi ascultându-ne unii pe alţii", a declarat premierul Victor Ponta, la România TV.

,,Când vorbesc despre solidaritate, nu mă refer doar la preşedinte. Dacă acum eu sunt prim ministru, după mine va veni altcineva. Mă refer la toate părţile importante ale societăţii. Să nu mai luăm decizii pentru medici sau pacienţi, cumva punându-i unii împotriva altora, sau pentru părinţi şi copii, sau pentru cei mai bogaţi sau săraci. Este un nou model de societate în care trebuie să ne ascultăm mai mult şi să ne războim mai puţin. Asta aşteaptă societatea de la noi", a mai declarat prim ministrul Victor Ponta.

Ponta a mai spus şi că doreşte modificarea Constituţiei, în prima jumătate a anului, astfel încât documentul să includă reguli clare cu privire la prerogativele şefului statului. Întrebat destre o eventuală suspendare a preşedintelui în 2013, Ponta a declarat că ,,nu crede" că se va întâmpla acest lucru.

,,Nu ştiu şi nu cred, dar trebuie să punem în Constituţia României, acum, în prima jumătate a anului, toate acele garanţii şi mecanisme prin care niciun viitor alt preşedinte, şi nu mă refer la domnul Băsescu, care îşi va încheia mandatul, să nu aibă mai multă putere decât îşi doresc oamenii. Să evităm conflictele, până nu ajung în formele cele mai dăunatoare. Să fie reguli clare în Constituţie, cu tot cu învăţămintele pe care le-am tras în ultimii ani, pentru ca, în viitor, să nu mai avem de ce să suspendăm un preşedinte", a mai afirmat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite