Victor Ponta vrea ca tragedia din Muntenegru să nu fie speculată politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Victor Ponta face apel la toţi politicienii să nu încerce să speculeze politic tragedia din Muntenegru şi califică declaraţiile lui Mihai-Răzvan Ungureanu ca fiind „specifice unei hiene politice”.

Premierul Victor Ponta declară, citat de Agerpres: „La 22,55 (duminică seara - n.r.) am fost sunat de Raed Arafat. Din acel moment am început să coordonez toate procedurile. Şi fac apel la toţi politicenii să nu încerce să speculeze politic această tragedie! Declaraţiile lui Mihai-Răzvan Ungureanu le calific ca fiind specifice unei hiene politice”.

18 români şi-au pierdut viaţa duminică într-un accident în Muntenegru, iar alte 29 de persoane au fost rănite, după ce autocarul în care se aflau s-a prăbuşit într-o prăpastie.

Liderul partidului Forţa Civică, senatorul Mihai-Răzvan Ungureanu, a lansat luni într-o postare pe Facebook un atac la adresa primului ministru afirmând că „nu poţi să ieşi şi să joci baschet când se întâmplă o asemenea tragedie”, referirndu-se la faptul că Victor Ponta a participat duminică la un meci de baschet în Piaţa Constituţiei, în timp ce în Muntenegru s-a întâmplat accidentul grav, în care au murit 18 turişti români.

Nu am crezut vreodată că se poate, în Ţara Românească, o asemenea probă de cinism absolut din partea guvernanţilor, în momentul în care românii se află în doliu, pentru că accidentul din Muntenegru e un accident de proporţii rar întâlnite în istoria noastră recentă. Nu poţi să ieşi şi să joci basket când se întâmplă o asemenea tragedie. Asta ţine de ce înţelege fiecare, sau cum înţelege fiecare să fie român”, a subliniat Ungureanu.

Victor Ponta a participat la meciul de baschet de la Streetball duminică în jurul orei 19, iar aproape de ora 23 a aflat de situaţia tragică petrecută în Muntenegru.


Citeşte mai multe despre carnagiul din Muntenegru

Mareea Travel aruncă pisica moartă în curtea transportatorului: Pagubele produse în urma accidentului din Muntenegru aparţin Gregory Tour

Directorul agenţiei care a organizat circuitul turistic, Marius Usturoiu, susţine că responsabilitatea pentru pagubele produse în urma accidentului din Muntenegru aparţine transportatorului, Gregory Tour, conform contractului încheiat de acestă cu agenţia de turism.

Tragedia din Muntenegru, anunţată de un pasager: „Ne-am răsturnat. Nu am văzut ce s-a întâmplat“

Directorul agenţiei de turism Mareea, ce a organizat sejurul în Muntenegru, Marius Usturoi, a declarat, pentru „Adevărul“ că tragedia a fost anunţată în ţară, duminică seară, în jurul orei 18.00, de unul dintre turiştii aflaţi în autocar. Grupul plecase din Bucureşti sâmbătă dimineaţă la ora 5.30.
 

Directorul firmei care deţinea autocarul tragediei din Muntenegru: „Inspecţiile tehnice erau la zi“. Societatea a fost înfiinţată în 2011

Ştefan Grigore, directorul firmei Gregory Tour Holiday SRL, cea care a asigurat transportul în Muntenegru, a declarat, luni dimineaţă, că autocarul avea inspecţiile tehnice la zi, iar şoferii au respectat timpii de oprire, adică la fiecare trei ore.

Raed Arafat, despre cumplitul accident din Muntenegru: „Nu toate victimele au fost încă identificate!”

Două avioane dotate cu echipamentele medicale necesare, precum şi cu personal medical specializat vor merge în Muntenegru pentru a transporta românii care au fost răniţi în accidentul care a avut loc duminică, a anunţat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Un al treilea avion va aduce în ţară persoanele decedate în urma impactului.
 

FOTO VIDEO Filmul tragicului accident din Muntenegru, soldat cu moartea mai multor români plecaţi într-un circuit turistic

Spitalul din Muntenegru, la care au fost duse 33 de persoane care se aflau în autocarul implicat în accidentul produs duminică seara, a publicat o listă cu numele celor internaţi. Un autocar, care avea număr de înmatriculare de România, s-a răsturnat într-o prăpastie. Ministerul de Externe a anunţat luni dimineaţă că numărul persoanelor decedate a ajuns la 18.

Guvernul verifică dacă firma de transport în Muntenegru a respectat condiţiile de siguranţă

Guvernul a anunţat, luni, că va iniţia rapid toate verificările necesare pentru a se vedea dacă firma implicată în organizarea transportului din Muntenegru a respectat toate prevederile legale de siguranţă.
 

Presa din Muntenegru: în momentul accidentului, şoferul conducea prea repede

În momentrul în care s-a petrecut tragedia, şoferul conducea prea repede, a declarat pentru ziarul „Vijesti“ din Podgoriţa Carmen Dorobeţ, din Bucureşti, internată la secţia de ortopedie din centrul clinic din capitala muntenegreană. 18 persoane au murit, iar alte 29 au fost rănite în urma prăbuşirii într-o prăpastie a unui autocar înmatriculat în România, a anunţat, duminică, ministrul muntenegrean de interne, Rasko Konjevic.

VIDEO Grigore Cartianu, despre grija statului român faţă de cetăţenii săi: „Avem o problemă majoră legată de somnolenţa autorităţilor în astfel de situaţii“

Tragedia din Muntenegru, în care 18 români au murit într-un accident de circulaţie, aduce din nou în atenţia opiniei publice gestionarea crizelor de către statul român. Rudele călătorilor care se aflau în autobuzul groazei au reclamat probleme în relaţia cu funcţionarii Ministerului de Externe în momentul în care au vrut să afle detalii despre starea de sănătate a apropiaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite