Victor Ponta: „Nu facem Roşia Montană, nu e sfârşitul României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta l-a acuzat, miercuri, pe preşedintele Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu că ar fi „lucrat pentru Roşia Montană“. „Acum, de când e la putere, a uitat asta“, a adăugat Ponta. Pe de altă parte, premierul a afirmat că, dacă proiectul Roşia Montană nu va fi realizat, "nu va fi sfârşitul României".

Întrebat dacă a primit vreo sesizare din partea serviciilor de informaţii referitoare la proiectul Roşia Montană pe vremea când nu era la guvernare, Ponta a răspuns că întrebarea trebuie adresată foştilor premieri Călin Popescu Tăriceanu şi Emil Boc.

În ce îl priveşte pe fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, Ponta a declarat că acesta „era marele susţinător“ al proiectului.

„Ziceai că e angajat la Roşia Montană. Domnul Ungureanu lucra pentru Roşia Montană. Acum, de când e la putere, a uitat“, a mai spus premierul.

Totodată, în ce priveşte sesizările transmise de serviciille de informaţii către Guvern, Victor Ponta a negat că ar fi primit o sesizare care să se refere la fapte penale.

„Dacă au sesizat vreodată serviciile o faptă penală, eu, de când sunt prim-ministru, nu am primit o astfel de sesizare“, a explicat Ponta, adăugând că „opinia celor două structuri este că Roşia Montană e un proiect bun pentru România“.

În ce priveşte declaraţiile eurodeputatului finlandez Satu Hassi, membră a partidului Liga Verde, premierul susţine că „şi acolo sunt ecologişti care sunt contra, cum e şi domnul Remus Cernea“.

„Şi în Finlanda, europarlamentarul ecologist e împotriva Guvernului. De fiecare dată când eşti contra, trebuie să ai o soluţie. Eu m-am supărat pe oamenii politici români că, după proteste, s-au învârtit ca titirezul. Nu facem Roşia Montană, nu e sfârşitul României. Nu face niciun proiect de dezvoltare, atunci e sfârşitul României. Nu o să fie niciodată toată lumea de acord. Vreau să avem mai mulţi bani pentru spitale, şcoli, dar de unde? Ne dă Remus bani la toţi?“, a mai spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite