Victor Ponta, ultima apariţie înainte de Congresul PSD: „Cred în USL. Să câştigăm prezidenţialele cu Crin Antonescu şi să avem o guvernare bună“

Victor Ponta, ultima apariţie înainte de Congresul PSD: „Cred în USL. Să câştigăm prezidenţialele cu Crin Antonescu şi să avem o guvernare bună“

Victor Ponta va oferi ultimele detalii despre alegerile din PSD

Premierul Victor Ponta a vorbit, joi seară, în emisiunea „Sinteza zilei“ de la Antena 3, despre Congresul PSD, care va avea loc mâine şi poimâine, şi despre situaţia din USL.

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că va ignora "până la un anumit moment" criticile lansate periodic la adresa Guvernului de liberalii Frunzăverde, Roşca Stănescu şi Orban, dar a avertizat că aceste "vedete de Dâmboviţa care nu pot să-şi ţină gura" încep să reprezinte un risc pentru funcţionarea USL.

"Există câţiva oameni de la PNL care nu au niciun fel de cădere sau mandat din partea PNL, dar care se trezesc vorbind. Este un termen generic, că unii se trezesc şi seara să vorbească. Până la un anumit moment, o să-i ignor, de la un moment încolo sigur că o să le cer partenerilor mei de coaliţie să stabilim: eu nu am alianţă nici cu Frunzăverde, nici cu Roşca Stănescu, nici cu Orban, eu am alianţă cu PNL şi cu PC şi dacă Guvernul ăsta e bun, atunci e bun, dacă Guvernul nu e bun, îi punem pe Frunzăverde şi pe Roşca să conducă ţara", a spus Ponta.

 • 22:18
  Preşedintele internaţionalei socialiste şi preşedintele socialiştilor europeni vor fi invitaţi la congresul PSD.
 • 22:18
  E un moment favorabil pentru PSD. Vreau să arăt la Congres că nu renegăm nimic din trecut şi că ne asumăm totul. Cel mai important este solicitarea mea către colegii mei din PSD că noi trebuie să ne adaptăm continuu şi că dacă nu înţeleg cu toţii că nu putem să ne întoarcem la ce ne-au reproşat oamenii acum 8 ani, dacă nu înţelegem că politica poate fi făcută în parteneriat cu cei care ne-au votat, nu vom reuşi. Mesajul meu va fi unul de accelerare a schimbării în PSD. PSD şi USL are obligaţia să arate oamenilor cum arată societatea românească după epoca Băsescu. Pentru că e simplu să scăpăm de ei. Dar ce rămâne? Cum va fi peste doi ani?
 • 22:17
  Rodarea echipei ministeriale ia timp. Anul trecut am avut doar bătălii. Dacă echipa asta se rodează, o să avem rezultate mult mai bune. Eu nu pot să fac singur. De aceea, ţin foarte mult la solidaritate. Am ţinut foarte mult să fie clar că e foarte importantă ideea de echipă ministerială.
 • 22:12
  Suntem într-o situaţie specială: cifrele şi opiniile celor care investesc bani în România sunt foarte pozitive. Faţă de alte ţări din zonă avem o creştere economică, ne împrumutăm ieftin etc. Cifrele şi direcţia arată bine, dar acest lucru nu se vede imediat în buzunarele oamenilor. Deja de când am restituit salariile şi pensiile a trecut un an. Preocuparea noastră trebuie să fie pentru reformă economică. Trebuie să ne coste mai puţin statul şi să fim mai eficienţi. Am reuşit să economisim din bani şi să îi folosim mai bine pe cei pe care îi avem.
 • 22:10
  Împărtăşesc multe dintre temerile lui Năstase în ceea ce priveşte Guvernul pe care îl conduc.
 • 22:02
  Am privit emisiunea cu Adrian Năstase cu mare emoţie. Eu sunt cel căruia ministrul de Interne i-a cerut permisiunea să trimită o salvare. Dincolo de emoţie, cred că - pentru mine cel puţin - a fost o lecţie de politică, dar şi una umană. Eu am vorbit cu domnul Năstase după ce a ieşit din penitenciar, dar aseară a fost un moment mai special.
 • 21:54
  Dacă noi nu ţinem frontul absolut unit, e normal ca oamenii să încerce să ne dezbine. Cu atât mai mult - cred că aţi remarcat - eu şi Crin Antonescu am fost împreună în fiecare zi de când a depus jurământul ministrul Cazanciuc. Am vrut să transmitem mesajul că nu trebuie să vă lăsaţi păcăliţi. Noi strângem rândurile şi ţinem la USL.
 • 21:52
  Ni s-a spus tot timpul că nu o să rezistăm. Eu cred în proiectul USL şi nu putem să-l punem în pericol. Eu înţeleg că nu avem opoziţie - PPDD e opoziţie - dar asta nu înseamnă că ne creăm noi opoziţie.
 • 21:51
  E foarte greu să dăm oamenilor încredere, când colegii noştri văd că ne criticăm unii pe alţii pe la televizor. Gândiţi-vă că eu pe colegii mei de la Gorj i-am văzut de două ori, dar ei se uită zilnic la televizor.
 • 21:51
  Frunzăverde a fost foarte apropiat de domnul Băsescu şi acum probabil că îl detestă foarte tare. Din marile iubiri se nasc marile uri. Dar ce au ei de împărţit e problema lor. Mi se întâmplă foarte rar să îmi pierd controlul, dar trebuia să transmitem un semnal foarte clar că nu putem să fim când în căruţă, când în teleguţă. Am văzut două modele de Guvern: cel perfect ordonat şi organizat al lui Năstase şi cel absolut dezorganizat al lui Emil Boc. Îl prefer pe primul.
 • 21:48
  Avem în faţă Constituţia, Regionalizarea, sunt multe de făcut. Frunzăverde e un om matur şi trebuie să înţeleagă că aceste reproşuri nu ajută.
 • 21:48
  Despre conflictul cu Frunzăverde: Eu cred foarte mult în USL. E proiectul vieţii mele politice. La fel e şi pentru Crin Antonescu. Ţin foarte mult să aibă succes. Să câştigăm prezidenţialele cu Crin Antonescu şi să avem o guvernare bună. Faptul că ei guvernează cu mine... nu pot spune că Guvernul nu e bun. Nu îmi place şi nu e corect. Am văzut cum s-a stricat Convenţia Democratică şi cum s-a stricat Alianţa D.A. Eu am încredere în conducerea PNL şi în conducerea PC. Dar ieşirile partenerilor de coaliţie transmit mesajul că avem probleme în USL. Nu am nimic de reproşat niciunui ministru. Când mă supără un ministru îi spun ce m-a deranjat, indiferent de la ce partid e. Am reuşit să facem o echipă.
 • 21:42
  3. Am vrut să dau un semnal că nu există corupţi buni - ai mei - şi corupţi răi - ai lui Băsescu. Nu poţi să pui omul tău la Parchet ca să îi protejeze pe ai tăi şi să-i urmărească pe ceilalţi. Eu vreau să fie clar că de-acum încolo la DNA să fie cercetaţi toţi şi să nu se întâmple ca vara trecută - când în loc să caute corupţi care furaseră milioane de euro, căutau oameni care votaseră la referendum.
 • 21:41
  2. Am dat un semnal - şi jurnaliştii ne ajutau - oamenilor pentru că se spunea că vrem să punem mâna pe Justiţie. Toată această propagandă a fost distrusă după ce am numit-o pe Kovesi şi i-am decredibilizat pe cei care urcaseră pe acest ascendent.
 • 21:40
  Eu cred că am procedat corect din trei motive: 1. Din convingerea mea că în Guvernul pe care îl conduc trebuie să mă remarc prin ceea ce fac, nu prin lucrurile pe care spun că nu pot să le fac. Problema procurorilor era blocată de un an de zile. Faptul că domnul Morar a eliberat Parchetul e un lucru bun. Important e că era un lucru blocat de un an de zile, care ar fi putut fi blocat încă un an jumătate.
 • 21:39
  Eu cred că nu e o capcană sau că nu mai poate fi o capcană. Nu am fost convins de la început că am procedat bine, dar acum sunt convins. De-abia viitorul va demonstra dacă am avut eu dreptate sau dacă ceilalţi colegi cu bună-credinţă mi-au spus că nu fac bine ceea ce fac.
 • 21:38
  În primul rând, în mod clar propunerea doamnei Kovesi - cu Niţu nu a avut nimeni nimic de reproşat - a fost o numire controversată. Teama era legată nu de faptul că mă apropii de Băsescu, lucrul ăsta e imposibil, ci de faptul că intru într-o capcană şi că Băsescu va închide capcana, iar pierderea pentru mine va fi importantă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările