UPDATE: Întâlnirea liderului BM, Jim Yong Kim, cu Traian Băsescu şi Victor Ponta, amânată datorită unei conexiuni de zbor pierdute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele şi premierul se întâlnesc cu liderul Băncii Mondiale FOTO Mediafax
Preşedintele şi premierul se întâlnesc cu liderul Băncii Mondiale FOTO Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta se vor întâlni joi cu preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim.


UPDATE : Preşedintele Băncii Mondiale  a pierdut, la Frankfurt, avionul către Bucureşti  şi va ajunge cu întârziere în România. Programul vizitei este decalat cu câteva ore din acest motiv.
“Avem o mică problemă cu preşedintele Băncii Mondiale, a pierdut o conexiune cred că la Frankfurt, dacă nu mă înşel, aşa încât o să fie un pic decalat. Nu cred că mai este timp de recepţii, pentru că, dacă domnia sa ajunge în timpul după-amiezii, probabil că tot programul va fi decalat, a spus premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.


Oficialul BM face o vizită în România pe 9 şi 10 mai, prima după preluarea funcţiei în iulie 2012, relatează Agerpres.

Potrivit Băncii Mondiale, Jim Yong Kim „se va întâlni cu oficiali români, cu reprezentanţi ai mediului politic, ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri, pentru a discuta modalităţile optime prin care BM poate sprijini în continuare dezvoltarea României“. 

Oficialul BM va fi însoţit de o delegaţie alcătuită din Frank Heemskerk, director executiv, Philippe Le Houérou, vicepreşedinte pentru Europa şi Asia Centrală, Mamta Murthi, director de ţară, Elisabetta Capannelli, director de ţară, Thomasz Telma, director regional al IFC, Stefan Nanu, director executiv alternativ şi Ana Maria Mihăescu, reprezentantul rezident al IFC la Bucureşti.

La sfârşitul lunii aprilie, premierul Victor Ponta anunţa că directorul Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, şi preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, sunt aşteptaţi în lunile următoare la Bucureşti.

„Vreau să vă spun că în România urmează să vină preşedintele Băncii Mondiale - vine luna viitoare; vine doamna Lagarde, preşedinta FMI, în luna iunie, dacă nu mă înşel. Toate lucrurile acestea înseamnă nişte mici piese în acel puzzle şi nu doar vizita în Germania sau vizita la Varşovia pentru a mă vedea cu premierul Donald Tusk sau vizita în Spania contează. Toate aceste lucruri înseamnă încredere“, a mai spus Victor Ponta, la sfârşitul lunii aprilie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite