Victor Ponta: „Bătălia politică o ţin şi eu în România, dar nu vorbesc de rău de Traian Băsescu pentru că mă gândesc că se raportează la România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul României, Victor Ponta. FOTO: Reuters
Prim-ministrul României, Victor Ponta. FOTO: Reuters

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a vorbit miercuri seară în cadrul unei emisiuni la postul Antena 3 despre stadiul relaţiei instituţionale cu preşedintele Traian Băsescu, vizita sa în Statele Unite ale Americii şi principalele noutăţi privind discuţiile cu Chevron în legătură cu exploatarea gazelor de şist.

Liderul de la Palatul Victoria a început prin a preciza că doreşte promovarea României în afara graniţelor, luptele sale interne fiind lăsate deoparte. De asemenea, Victor Ponta a făcut aluzie la faptul că problemele politice interne trebuie să fie rezolvate fără apel la anumiţi lideri europenei.

„Bătălia politică o ţin şi eu în România, dar nu vorbesc de rău de România, de Traian Băsescu, pentru că mă gândesc că se raportează la România. Nimeni nu mă primea la Bruxelles până s-a constatat că domnul Barroso vorbeşte cu cei aleşi. Am vrut să deschid ţara, că există şi alţi oameni politici. Eu nu mă duc să pârăsc şi nimeni nu mă mai întreabă de Traian Băsescu”, a declarat liderul social-democrat.  

Referitor la situaţia politică a lui Traian Băsescu, Victor Ponta susţine că liderul de la Palatul Cotroceni nu mai are legitimitate din momentul referendumului din 29 iulie 2012.

„Traian Băsescu şi-a pierdut legitimitatea anul trecut. Am vrut să sparg acest monopol şi răspunsul din partea opusă a fost da, vrem să ne întâlnim, să vadă care este viziunea mea pentru România”, a adăugat prim-ministrul României prin punctarea faptului că liderii au vrut să-l asculte şi să vadă cum gândeşte.

Printre chestiunile ridicate în cadrul discuţiei a fost şi cea legată de exploatarea gazelor de şist şi dialogul cu compania Chevron, despre care preşedintele social-democraţilor a ţinut să precizeze mai multe aspecte:

„Chevron spune că respectă toate standardele de mediu. Este bine să avem companii americane pentru că ne dă o anumită siguranţă. (…) Nu se vor autoriza exploatări fără toate garanţiile de mediu. Intenţionez ca o parte din redevenţe să rămână comunităţilor locale. Ca să avem bani de şcoli, de pensii, salarii, trebuie să avem o economie care se dezvoltă”, a afirmat liderul de la Palatul Victoria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite