Victor Ponta: „Tăiem sporurile în companiile de stat”

Victor Ponta: „Tăiem sporurile în companiile de stat”

Victor Ponta a declarat că nu se vor mai face angajări în sistemul public FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul unei intervenţii telefonice la România TV, că „miniştrii au liber la restructurări”, menţionând şi sporurile angajaţilor din companiile de stat care urmează să fie tăiate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Victor Ponta a declarat  că nu se vor mai face angajări în sistemul public, „cu excepţia Sănătăţii". 

Discutând despre salariile angajaţilor din companiile de stat, premierul a afirmat că sporurile vor fi tăiate. 

„Nu mi se pare corect să te faci ca lucrezi la stat şi să ai 150 de milioane pentru că stai într-un birou. Cred că lucrul ăsta s-a întâmplat pentru că nimeni nu avea puterea de a face acest lucru. Domnul Boc doar a zis, nu a umblat", a spus Ponta. 

„Când ai salariu 80 de milioane, nu mai trebuie să îţi dau bani şi de hrană, de echipament", a spus premierul, referindu-se la situaţia angajaţilor din Ministerul de Interne. 

De asemenea, premierul a declarat că doreşte să reducă diferenţa dintre venitul cel mai mic şi cel mai mare: „să fie de la 1 la 4", potrivit acestuia. "Dacă vrei să câştigi zeci de mii de euro, te duci în zona privată, nu stai la Ministerul de Interne. Lucrăm la o noua gândire fiscală", a adăugat Ponta. 

„Dacă nu mă înşel, Ministerul de Interne şi administraţia au cam 150 de mii de angajaţi. E un mastodont, eu nu cred că o să tai la toţi 25%, cum a tăiat domnul Boc. Tai la unii 50% şi, la alţii, nimic", a estimat premierul. 

De asemenea, discutând despre aceleaşi sporuri, Ponta a declarat că „nu ar trebui să le încaseze toată lumea, ci aceia care fac o activitate specială. Dacă sunt speciale şi le primeşte toată lumea, nu mai sunt speciale", a mai spus el. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările